Diyarbakır'a İmam Hatip Lisesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Diyarbakır'da 24 derslikli İmam Hatip Lisesi kurulması ile ilgili protokol Ankara'da imzalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tobb resepsiyon salonunda gerçekleşen imza törenine Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ın yanı sıra Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, Tobb Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Tobb Yönetim Kurulu'nu temsilen Tobb Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, Tobb Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Akyıl ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Can katıldı. Lisenin yapımına ilişkin protokol, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve Tobb Yönetim Kurulu'nu temsilen Tobb Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faik Yavuz ile Tobb Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Akyıl arasında imzalandı. Protokole şahit olarak imza atan Tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu, Diyarbakır'ın kültürü ve tarihi mirası ile Türkiye'nin güzide şehirlerinden biri olduğunu belirterek, doğunun incisi olma yolunda adım adım ilerlediğini söyledi. Yatırım ortamını iyileştiren çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, Diyarbakır'a yapılacak yatırımların istihdam ve refah oluşturacak, bölgenin dertlerine derman olacağını kaydetti. Hisarcıklıoğlu, ülke olarak zor bir dönemden geçildiğini belirterek şöyle konuştu: "Terörden medet umanlar bizi bize düşürmek istiyor. Ama bunu yapamayacaklar. Çünkü biz, bir ve beraber olursak önümüzde hiçbir şey duramaz, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir engel kalmaz. Yapmamız gereken tek şey, tek yürek olarak çalışmaya devam etmektir."

Okulu bir yıl içerisinde bitirmeyi planladıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, Tobb Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin bir fakültesini de Diyarbakır'a kurma noktasında çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi: "Tobb olarak biz de bölgedeki dönüşüme katkıda bulunmak, istiyoruz. Çorbada tuzumuz olsun dedik. Yatırımın en önemlisinin de gençlere yapılan yatırım olduğunu düşündük."

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise Diyarbakır'ın kadim bir kent olduğunu söyledi. Diyarbakır'da, 30'u aşkın medeniyetin getirdiği insani kültürel değerleri görmenin mümkün olduğunu anlatan Vali Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Orada iki nehir akıyor. O iki nehrin aktığı su tarih boyunca medeniyet getirmiş. Biz o kadim medeniyeti gelecek kuşaklara da ulaştırmak için hep birlikte çalışıyoruz. Şüphesiz Diyarbakır bu özelliklerinin yanında ticaret ve sanayi merkezi olma noktasında büyük bir hamle içerisindedir. Son oluşturulan tarihin en büyük teşvik paketinin Diyarbakır'ın da bunu çok iyi derece de değerlendireceğine inanıyorum. Biz Diyarbakır'ın birçok noktada iyi algılanamadığını düşünüyoruz. Bazı değerlerin üstü örtünüyor. Biliyoruz ki tüm insani değerlerin güzellikleri Diyarbakır'da var. Diyarbakır'ı yakından tanıyalım. Gönülden sevelim. Ön yargılardan uzaklaşalım. Eğer bunu yapabiliyorsak, 75 milyonun huzur ve güvenliğini her bir noktada olduğunu, Diyarbakır ve çevresinde güzel çalışmaların olduğunu, birçok güzelliklerin var olduğunu bir kez daha görmüş olacağız."

Diyarbakır'ın ticaret ve sanayi şehri olduğunu ifade eden Vali Toprak, iş adamlarına şöyle çağrıda bulundu: "Diyarbakır'a iş dünyasının gelip o yatırım avantajlarını kullanmalarını istiyorum. Bir taraftan üretimde kolaylık, bir taraftan ürettiğinin yakın ülkelere ucuz maliyetle sevk edilmesi noktasında, yani ihracat noktasında rekabet üstünlüğünü sağlayabilecek bir yer olduğunu düşünüyoruz."

GAP eylem planı çerçevesinde yürütülen projenin Diyarbakır için önemine değinen Vali Toprak, GAP eylem planında sadece sulama değil, tüm sektörleri harekete geçirecek çalışmaların yapıldığını anlattı. Eğitim öğretim alanında 9 bin 400 dersliğe ihtiyaçları olduğuna dikkat çeken Toprak, bin 595 adet

yapımı devam eden derslik olduğunu belirtti.

Bölgede çeşitli projeler gerçekleştirilirken, eğitim kalitesini de eş zamanlı olarak iyileştirmek gerektiğini belirten Vali Toprak, bu çerçevede bu eğitim protokolünün çok önemli olduğunu düşündüklerini söyledi.

İmza töreni Vali Toprak ve Tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun birbirlerine hediye takdim etmeleriyle sona erdi. - DİYARBAKIR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber