Hakkari Geçitli patlamasında ölenler anıldı

Hakkari merkeze bağlı Geçitli köyü ile Durankaya beldesi arasında, 2 yıl önce yolcu minibüsünün geçişi sırasında yola döşenin mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden 9 kişi için bu yıl da ikinci kez anma programı düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anma programına katılan yakınları, patlamada ölenler için yapılan Şehitlik Çeşmesi'ne asılan resimlere bakarken gözyaşlarına hakim olmadı. Hayatını kaybedenler mezarları başında anıldıktan sonra patlamada büyük hasar gören araç toprağa gömüldü.

Avukat Rojbin Tugan Kalkan, "Müvekkilim şu anda gördüğünüz gibi patlamada hurdaya dönüşen aracı gömdü. Bu sembolik bir anlam ifade ediyor. Çünkü gördüğünüz araç hayatını kaybeden 9 insandan hukuken daha değerli bir araç. Bir insanın hayatına mahkemenin vicdanı ile karar verdiği 5 bin ile 18 bin TL, ancak arabanın fiyatı ise 30 bin TL ve insandan daha değerli." dedi.

Anma programına; İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Avukat Rojbin Tugan Kalkan ve patlamada yakınlarını kaybeden yaklaşık 150 kişi katıldı. Patlamada oğlu Aydın Erol ile birlikte 9 yakınını kaybeden baba Cahit Erol, Kürtçe yaptığı konuşmasında, olayın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen hala olayın failinin bulunmadığını belirtti. Erol, "Bu olay aydınlatılıncaya kadar üzerinde duracağım. Benim tek isteğim, bu olayın failinin ortaya çıkması." diye konuştu.

Aydın Erol yönetimindeki minibüs, 16 Eylül 2010 günü Geçitli köyünden Hakkari'ye giderken, köy yakınlarından geçtiği sırada yola döşenen bomba, uzaktan kablo düzeneğiyle patlatıldı. Meydana gelen patlamada, minibüste bulunan Cane Dayan (50) ile Semiha Dayan (35), Eşref Gür (33), Şirin Kurt (23), Zarife Çiftçi (25), Enes Erol (22), Abuzeyt İdem (40), Nurullah Umut Çiftçi (2) ve sürücü Aydın Erol (30) öldü. Patlamada 4 kişi de yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber