Yaşı kadar ameliyat geçiren 6 yaşındaki Fatma, diyalizle yaşamaya çalışıyor

İzmir'in Bayraklı ilçesinde oturan İsmail ile Türkan Bilgin çiftinin 6 yaşındaki kızları Fatma, küçük bedenindeki diyaliz borularıyla yaşam savaşı veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugüne kadar altı defa ameliyat geçiren Fatma'nın ailesi, Eskişehir'de dokuz ay süren tedavilere cevap vermeyen kızlarını, iyileşir ümidiyle İzmir'e getirdi. Tedavi masrafları devlet tarafından karşılanırken yurtdışından gelen ilaçların maliyeti ise ailenin sırtında. Aylık 3 bin lira civarında tutan ilaç masrafını karşılamakta güçlük çeken Bilgin ailesi, kiraladıkları evde komşularının yardımıyla ayakta durmaya çalışıyor. Kızlarının bir an önce sağlığına kavuşup okula gitmesi için hayırseverlerden yardım bekliyorlar.

Aslen Kütahya'nın Simav ilçesinde yaşayan Bilgin çiftinin kızı Fatma, bir yıl önce aniden fenalaştı. Aile, hemen Simav Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan tetkikler sonucu böbrek yetmezliği teşhisi koyulan küçük Fatma, iki ay sonra daha ayrıntılı tetkik ve tedavi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada dokuz ay tedavi gören Fatma, diyaliz makinesine bağlanabilmesi için altı defa ameliyat edildi. Yetişkinlerde koldan yapılan diyaliz işlemi, yaşı itibarıyla vücudundan damar yolu bulunarak yapılması gereken Fatma'nın bedeninin farklı yerlerine her defasında delikler açıldı. Dokuz aylık sürecin ardından Fatma Bilgin tedaviye cevap vermeyince doktorlar, aileyi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yönlendirdi. Bunun üzerine Bilgin ailesi, yaklaşık bir ay önce İzmir'e geldi.

Simav'da gece bekçiliği yapan ve kızının iyileşmesi için işini bırakıp eşiyle birlikte İzmir'e gelen İsmail Bilgin, bankadan 7 bin lira kredi çekerek Bayraklı'da iki odalı bir ev kiraladı. Artan parayı ise haftada üç defa diyalize giren küçük Fatma'nın aylık 3 bin lirayı bulan ve tamamı yurtdışından geldiği için devlet tarafından karşılanmayan ilaçlarına ayırdı. Tuttukları evde eşyaları bile bulunmayan aileye, komşuları sahip çıkarak çeşitli yardımlarda bulundu. Onların getirdiği yemeklerle yaşamaya çalıştıklarını belirten İsmail Bilgin, "Bankadan çektiğim para bitti. İş bulamadığım için nasıl ödeyeceğimi de bilmiyorum. Sağlık güvencemiz yok. İş yok. Kızım 18 yaş altı olduğu için tedavi masrafları devlet tarafından karşılanıyor ancak ayda 3 bin lirayı bulan ilaçları yurtdışından geldiği için karşılanmıyor. Kızımın böbrekleri yüzde 80 oranında iflas etmiş durumda. Ya iyileşene kadar bu ilaçları kullanacak veya böbrek nakli gerekiyor. Okula göndermek istiyorum ama bunun için ilaçlarını düzenli alması gerek. Hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber