Yozgat'ta 95 bin öğrenci okula başladı

Yozgat'ta yeni eğitim yılı 459 okulda 5 bin 700 öğretmen ve 95 bin öğrenci ile başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni eğitim yılının başlaması sebebiyle Erdoğan Akdağ İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Törene Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, İl Sağlık Müdürü Mustafa Uyanık, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, yeni eğitim yılına Yozgat il genelinde 459 okulda 5 bin 700 öğretmen ve 95 bin öğrenciyle başladıklarını söyledi. Saim Kuş, "Bugün itibariyle eğitim öğretimimizi aksatacak anlamda ciddi sıkıntımız görülmemektedir. Olabilecek herhangi bir aksaklıkta sıkıntıların giderilmesi noktasında tüm ekibimiz hazır haldedir. Ayrıca ?Okullar Hayat Bulsun' projesi kapsamında bizlere büyük destek olan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'e teşekkür ediyorum." dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, geleceğin teminatı olan çocuklara her zaman gerekeni önemi verdiklerini, bu yıl içerisinde 6 okulun bahçe ve çevre düzenlemesini yaptıklarını kaydetti.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, konuşmasında eğitimin önemine değindi. Eğitimin evde ailenin verdiği eğitimle başladığını belirten Vali Yazıcı, "Hep birlikte öğrencilerimize en iyi eğitimi vermek için gayret sarf edeceğiz. İlimizde bu yıl bin civarında öğretmenimizin ataması yapıldı. Okullarımız, sınıflarımız çok güzel, asıl güzellik ise bu çocuklarımızdır. Çocuklarımızı ne kadar güzel yetiştirirsek, cehaleti de o kadar uzaklaştırırız. Yeni eğitim yılının ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Erdoğan Akdağ İlköğretim Okulu bahçesine yapılan anaokulunun açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra ders başı yapan öğrencilere ücretsiz kitap dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber