Frankfurt Belediye Başkanı'ndan Vali Koçdemir'e liderlik teklifi

Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oluşacak kardeşlik ilişkilerini derin bir yelpazeye dağıtmak istediklerini belirten Feldmann, "Odak noktamızı gençlik olarak belirledik. Kardeş şehir çalışmalarımız değişim programları ile başlayacak. Bu kapsamda ortak çalışmayı canı gönülden istiyorum.? dedi. Feldmann, Vali Koçdemir'den kardeş şehir projesinde liderlik yapmasını istedi.

Eskişehir Valisi Dr. Koçdemir, makamında kardeş şehir projeleri kapsamında Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann ile yaptığı görüşmede, Eskişehir'in 2013 yılında çifte başkentlik unvanına sahip olacağını ve yapılacak 'Açık Hava Müzeleri' projelerinde Almanya ile işbirliği yapmak istediklerini belirtti. Bu bağlamda Eskişehir'de 1900?1950 yılları arasını anlatan bir açık hava müzesi yapılacağını söyleyen Koçdemir, ?Almanya'nın binaların bir bütün olarak taşınması konusunda önemli tecrübeleri var ve biz de bu tecrübelerden istifade etmek istiyoruz.? dedi.

"TÜLOMSAŞ TARİHİ BELGESELLEŞİYOR"

Eskişehir'de Almanların katkısı ile kurulan bir lokomotif fabrikasının olduğunu belirten Koçdemir, fabrikanın asırlık tarihinin belgeselleştirilmesini planladıklarını ve bu kapsamda Alman makamları ile gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Koçdemir, Eskişehir'i Alman heyete anlatırken şunları da ifade etti: "Eskişehir raylı sistemlerde Türkiye'nin en önemli ili durumundadır. Berlin'de yapılan Raylı Sistemler Fuarı'na Eskişehir'de üretilen lokomotiflerimiz ile katılıyoruz. Son 10 yıldır Eskişehir'de savunma alanında, bilhassa havacılıkta önemli atılımlar var. F-35 tipi savaş uçaklarının motor parçaları Eskişehir'de üretiliyor. Yine Skorsky tipi helikopterlerin de iniş takımları burada üretiliyor. Klasik olarak da tekstil ve gıda sektöründe dünya çapında markalarımız var."

Eskişehir hakkındaki ilk izlenimlerinin çok güzel olduğunu belirten Frankfurt Belediye Başkanı Feldmann ise kültürel alanda ve iş oluşturmada Eskişehir'e destek olduklarını söyledi.

Oluşacak kardeşlik ilişkilerini derin bir yelpazeye dağıtmak istediklerini ve odak noktalarını gençlik olarak belirlediklerini kaydeden Feldman, "Kardeş şehir çalışmalarımız değişim programları ile başlayacak. Bu kapsamda ortak çalışmayı canı gönülden istiyorum.? ifadelerini kullandı.

Feldmann kardeş şehir projesinde Vali Kadir Koçdemir'den liderlik yapmasını da istedi.

Toplantıda söz alan Frankfurt Meclisi Başkanı Dr. Bernadette Weyland da mecliste Türk üyelerin olduğunu ve bunlarla iftihar ettiğini belirtti. Türkiye ile Almanya arasında tarihsel bir işbirliği olduğunun altını çizen Weyland, ulaşımın bir şehrin ekonomisi açısından önem arz ettiğini ve Eskişehir'in ulaşım imkânları ile dikkat çekici bir şehir olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber