Samsun'da ?İşgücü piyasası analizi ? araştırması yapılacak

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye İş Kurumu İş ve İşçi Bulma Kurumu (İşKur)'un iş gücü piyasasını izleme ve değerlendirme sistemini oluşturmak amacıyla pilot il seçilen Samsun'da ?İş Gücü Piyasası Analizi ? araştırması yapılacağını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Murzioğlu, İşkur Samsun İl Müdürlüğü'nün özel sektörden bin 387 firma ile birebir görüşerek hazırlayacağı araştırmanın iş gücünün talepleri, beklentileri ve ihtiyaçlarının belirlenmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri'nin yükümlülüğü altında bulunan 4904 sayılı kanun gereğince, iş gücü piyasasını izleme ve değerlendirme sistemi oluşturmak ve gelecek istihdam ve eğitim ihtiyacını belirlemek amacıyla illerde iş gücü piyasası araştırmaları yapılacağını söyledi. Bu amaçla Samsun'un da pilot seçilen illerden biri olduğunun altını çizen Murzioğlu, İş gücü Piyasası Analizi'nin bu yıl ilk defa özel sektör kanalıyla yapılacağını kaydetti.

Çalışmanın, konusunda deneyimli bir anketör firma tarafından 10 ve üzeri işçi çalıştıran bin 387 firma ile birebir görüşülerek gerçekleştirileceğini dile getiren Başkan Salih Zeki Murzioğlu, ?Yapılacak anket çalışmasıyla ilimizin iş gücü piyasasının bir röntgeni çekilerek, firmalarımızın ihtiyaç duyduğu, talep ettiği meslek ve beceriler tespit edilecek, mevcut durum analizi oluşturulacak ve gelecek dönemde meydana gelmesi beklenen mesleki değişim ve gelişmeler izlenebilecektir. Tamamen gizlilik esas alınarak yapılacak olan araştırma sadece istatistiki amaçlarla yapılmakta olup, derlenecek bilgiler Samsun Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nce iş gücü piyasası taleplerinin belirlenmesinde firmalarımıza İşkur tarafından daha iyi hizmet sunmada yol gösterici olacaktır.? dedi.

Çalışmanın başladığını söyleyen Murzioğlu, ?Ekim ayının sonunda bitirilmesi planlanmaktadır. Elde edilecek sonuçların Samsun ekonomisinin gelişmesine de önemli bir kaynak teşkil edeceğine inanıyorum. Bu çalışmada sonuçların doğru olarak tespit edilebilmesi için işadamlarımızın işbirliğinize ihtiyaç duyulacağı aşikardır.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber