Vali Harput'tan çocuklara: Bir füze gibi hedefe kilitlenin ve çalışın

Bursa Valisi Şahabettin Harput, geleceğin Türkiye'sini çocukların kuracağını belirterek, öğrencilerin bir füze gibi hedefe kilitlenerek çalışmasını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fethi Açançiçek Ortaokulu öğrencileri, ilköğretim haftası sebebiyle Vali Şahabettin Harput'u ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile Okul Müdürü Ramazan Yurt ve öğretmen Figen Akpınar'ın da katıldığı ziyarette konuşan Vali Harput, öğrencilere çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Çocuklara füze örneği veren Vali Harput, ?Füzeyi bir hedefe kilitliyorlar. O füze o hedefi vuruyor. Siz de şimdi kendinizi bir hedefe kilitliyorsunuz. O hedeften sapmak yok. Her hal ve şartta çalışarak o hedefe ulaşacaksınız.? dedi.

Yeni eğitim-öğretim yılının milli eğitim camiası, öğrenci ve velilere hayırlı olmasını dileyen Vali Harput, şöyle konuştu: ?Ülkemizin en önemli şehirlerinden birisi, ülkemizin lokomotif şehirlerinden birisi, geleceğin büyük Türkiye'sini kuracak şehirlerden birisi Bursa. Çocuklar nasıl bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Çok daha gelişmiş, refah düzeyi yükselmiş, insanların daha mutlu olduğu, yarınlardan umutlu olduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz. Peki bu ülkeleri kimler kurar. Bu güzellikleri kim yapar insan yapar. O insanlar sizler olacaksınız. Geleceğin Türkiye'si sizlerle daha güçlü olacak, dünyanın her tarafında daha itibarlı olacak.?

Öğrencilerin çok kitap okuması gerektiğini ifade eden Vali Harput, ? Kitap okumalıyız. Televizyona bağlı kalmayın. Kitap okuyan milletler dünyanın en güçlüsü oluyor. Kendimizi bu yönde geliştirmeliyiz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber