Vali Kemelek: Afgan öğrencilerin aileleri onları merak etmesin

Sivas'ta Afganistanlı polis adaylarının eğitim göreceği Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 2. dönem eğitim programı açılışı törenle gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Zübeyir Kemelek, ?Sivas onlara çok güzel ev sahipliği yapacak. Öğrencilerin aileleri onları merak etmesin, öğrencilerimizin hepsi bizim konuğumuzdur.? dedi.

Polis Meslek Yüksek Okulu Kültür ve Konferans Salonu'ndaki program İstiklal Marşı ve Afgan Milli Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Açılış töreninde konuşan Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanı Metin Varol, ?Uluslararası bir eğitim programı oluşturduk. Temelde ilk olarak polislik mesleğinin becerilerini kazandırmayı amaçladık. İlk mezunlarımıza uluslararası bir nitelik kazandırmayı diliyoruz. 500 öğrencinin ikinci dönemi başarıyla tamamlayacağından kuşku duymuyorum. Bu eğitim programı için hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz.? dedi.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Temsilcisi General Mashouq Ahmad Seellab ise ?Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve Amerikan heyetine burada Afgan öğrencilerin eğitim görmesini sağladıkları için teşekkür ediyorum. Afgan polis adaylarımız burada görmüş olduğu eğitim sayesinde Afgan halkına hizmet edeceklerine ve huzur getireceklerine inanıyorum. Bizim sizden beklentimiz polislik mesleğini seçtikleri için bizim öğrencilerimize teşekkür etmeniz ve öğrencilerimize gerektiğince fedakârlık yapmanız ve eminim ki sizler bizim öğrencilerimiz için gereken fedakârlıkları yapıyorsunuz.? ifadelerini kullandı.

Vali Zübeyir Kemelek ise Afgan öğrencilerin ailelerinin çocuklarını merak etmemelerini söyleyerek, ?Türk ve Afgan halkı yıllardır kardeş olarak yaşadılar. Gerek insan hakları evrensel beyannamesinde şartların yerine getirilmesi, gerekse insanların huzurunun sağlanmasında polislere önemli görevler düşüyor. Suçlulara karşı tolerans göstermeden gerekli işlemleri yapması gerekiyor. Biz ülke olarak Afganistan'ın mevcut barış ortamının daha da gelişmesini arzu etmekteyiz. Tabi bu polis teşkilatının barış ortamı temininde büyük katkısı olacaktır. Burada eğitim alacaklara ve çağdaş polis teşkilatlarında nelere ihtiyaç duyuluyorsa hepsini göreceklerine inanıyorum. Tabi Sivas onlara çok güzel ev sahipliği yapacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Öğrencilerin aileleri onları merak etmesinler, öğrencilerimizin hepsi bizim konuğumuzdur. Eğitim gören öğrencilerimizin hepsine başarılar diliyorum.? şeklinde konuştu.

Açılışa, Japon ve Amerikan Büyükelçiliği temsilcileri, Belediye Başkan Vekili Yılmaz Uysal, Vali Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, PMYO Müdürü Celal Bodur ve Afgan öğrenciler katıldı. Yeni dönemde 500 Afganlı öğrencinin eğitim göreceği öğrenildi.

Konuşmaların ardından yurt dışından katılan konuklara plaket verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber