Meclis lojmanları yıkılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis yerleşkesi içindeki lojmanlar yıkılıyor.

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, Meclis içinde lojman bulunmasının doğru olmadığını belirterek, mevcut lojmanların yasama yılı sonuna kadar yıkılacağını söyledi.

İlk aşamada askeri taburda görev yapan askerlerin boşalttığı 45 dairenin yer aldığı 4 blokun yıkılacağını ifade eden Neziroğlu, bunların yıkıma hazır hale getirildiğini ve kısa süre içinde de yıkım işleminin gerçekleştirileceğini kaydetti.

Daha sonra, kendisinin de aralarında bulunduğu Meclis bürokratlarının kullandığı 5 blokun daha yıkılmasının hedeflendiğini dile getiren Neziroğlu, bunların da yasama yılı sonuna kadar yıkılmasının planlandığını anlattı.

Neziroğlu, yıkılacak binaların yerine yeni bina yapılmayacağını, buranın yeşil alana dönüştürüleceğini bildirdi.

Yeni lojman tahsisi yapılmadığını, lojmanlarda oturan Meclis bürokratlarına da konuyu yakında resmi yazıyla duyuracaklarını belirten Neziroğlu, ?Meclis yerleşkesi içinde lojman olmayacak. Burası kurumsal kimliğine uygun hale getirilecek. Başka bir yerde lojman yapmayı da düşünmüyoruz. Ama İlker'de Meclis personelinin kullandığı 22 bloktan oluşan lojman korunacak? dedi.

Neziroğlu, Meclis'in her yönüyle kamu kurumlarına örnek olması gereğine işaret ederek, lojman konusunda da önemli bir kararı hayata geçireceklerini söyledi.

Meclis'te 9 blokta toplam 108 lojman bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber