Bakanlık, iklim değişikliği için eğitim seferberliği başlatıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, hazırlık çalışmalarını tamamladığı 'İklim Değişikliğinin Etkileri ve İklim Değişikliğine Uyum Konusunda Farkındalığın Geliştirilmesi Projesi' hayata geçti.

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK-TÜSSİDE Enstitü ortaklaşa yürüteceği projeyle Türkiye'nin kentsel, kırsal ve kıyı alanlarında iklim değişikliği risklerinin yönetimi, ulusal ve bölgesel kuruluşlarda kapasitesi geliştirilmesi, kamuoyunu ikim değişikliğinin etkileri ve uyum konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Toplam bütçesi 1 milyon TL olacak projenin gelecek yıl tamamlanması planlanıyor.

Proje kapsamında öğrenci ve öğretmen adaylarına yönelik 'İklim Değişikliği Farkındalık Kampı' gerçekleştirilecek. Türkiye'nin dört farklı bölgesindeki Trabzon, Samsun, İzmir, Muğla; Kayseri, Konya; Bursa, Edirne illerinden ilköğretim okulu öğrencilerinin ve üniversitedeki öğretmen adaylarının katılımıyla her biri altı gün sürecek kamplar düzenlenecek. Ayrıca, çeşitli illerde görev yapan ilköğretim okulu öğretmenlerine yönelik iklim değişikliği farkındalık hizmet içi eğitim seminerleri organize edilecek. Proje çerçevesinde Trabzon, Edirne, Konya ve İzmir'de merkezi idare, yerel yönetim çalışanları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri, üniversite öğretim üyeleri ve öğrencileri, ilköğretim okulu idarecileri, öğretmenleri, öğrenciler ve diğer paydaşların katılımıyla 'İklim Değişikliğinin Etkileri' konulu bir de çalıştay yapılacak. Proje sonunda elde edilen sonuçlarından hareketle, ilköğretim ve yüksek öğrenim düzeyinde ders içerikleri oluşturulacak ve bu ders içerikleri Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na rapor halinde sunulacak. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirilmesi muhtemel bir işbirliği çerçevesinde öğretmenlere yönelik düzenli olarak yapılacak bir hizmetiçi eğitim süreci planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber