60 yıl önce aldıkları arsaları geri istenen vatandaşlar tepkili

Hatay'ın Erzin ilçesinde 60 yıl önce aldıkları arsaları bugün geri istenen Hürriyet Mahallesi sakinleri, sorunun çözümü için yetkililerden yardım istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

''Çocuklarımızla sokakta kalmak istemiyoruz. Parasını ödediğimiz arsalarda kalmak istiyoruz.'' diyen vatandaşlar, sorunlarının çözümü için CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu'dan destek istedi. Vatandaşlara destek veren Milletvekili Dudu, konuyla ilgili dilekçeleri TBMM'ye sunacağını söyledi.

Erzin'in Hürriyet Mahallesi'ne Bulgaristan'dan göçerek yerleşen vatandaşlar, Maliye'den aldıkları haberle şoka uğradı. Yetkililer, mahallede bulunan 359 dönümlük arazinin bir kısmını bu vatandaşlara ücretsiz verdi. Arsanın diğer bir kısmı ise 1956 yılında arazi kadastrodan geçtikten sonra belediye tasarrufuna girdi. 2003 yılında ise arsa, dönemin belediye yetkilileri tarafından tüm resmi prosedürleri yerine getirilerek vatandaşlara satıldı. Birçok vatandaş bu arsalardan satın alarak üzerine ev yaptı. Tapu Müdürlüğü tarafından tapuları da verilen vatandaş, belediyeden arazilerinin ruhsatını da aldı.

Aradan yıllar geçtikten sonra Erzin Mal Müdürlüğü yetkilileri 359 dönümlük arazinin 'Mera' vasfını yitirmediği gerekçesiyle burada evi ve bahçesi bulunun 113 vatandaşa tebligat gönderdi. Maliye, mal sahiplerini tapuların iptali için mahkemeye verdi. Maliye'den aldıkları haberle ne yapacağını şaşıran mahalleli, yetkililerin kendileriyle ilgilenmemesinden yakındı.

"Bizler bu yerleri işgal edip gecekondu yapmadık." diyen mahalle sakinlerini CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu dinledi. Mahallede vatandaşlarla buluşan Dudu, ''Anladığım kadarıyla bu soruna iktidar milletvekilleri sessiz kalmışlar. Oturduğunuz evleri kaybetmek üzeresiniz, buna yetkililer nasıl sessiz kalırlar. Ben Erzinli değilim ama bu memleketin evladıyım, Meclis'te Hatay'ı temsil ediyorum. Buraya gelip sorununuzu dinlemek ve gerekeni yapmak benim vazifem. Aranızda imza toplamışsınız, dilekçe hazırlamışsınız. Ben bu dilekçeyi Ankara'ya dönüşümde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunacağım.'' dedi.

Avukat Akif Özer de ''Seçim zamanı bizden destek isteyen Dörtyollu vekilimiz bizim bu sorunumuza bir telefonla dahi ilgilenmedi. Hürriyet Mahallesi, yasa mağduru olmak ve sokağa atılmak istemiyor. Yetkilileri göreve çağırıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber