Etimesgut'ta konserler şehitler nedeniyle iptal edildi

Etimesgut Belediyesi, hain terör saldırıları ve şehitler nedeniyle 9. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali'ndeki konser ve eğlence etkinliklerini 3 gün iptal etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu kapsamda 5. gün etkinliğindeki Yusuf Güney, 6. gündeki İsmail Altunsaray ile 7. gündeki Gülşen konserleri iptal edildi. Ayrıca dernek, vakıf, Türk Cumhuriyet ve topluluklarının müzik ve eğlenceye yönelik etkinlikleri de yapılmayacak. Sadece kültürel ve sanatsal, birlik-beraberlik bağlarını güçlendiren programlar yer alacak.

Bingöl'den gelen şehit haberi Etimesgut'u yasa boğdu. Etimesgut Belediyesi, konser programlarını iptal ederken, Etimesgut Türk Beyleri Kent Meydanı'nda şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Konser için festival alanına gelen binlerce kişi zaman zaman bayrak açarak Etimesgut sokaklarında yürüyüş yaptı. Konser programının iptaline rağmen vatandaşların festivale ilgisi yoğun olarak devam ediyor. Vatandaşlar, dernek, vakıf, Türk Cumhuriyet ve akraba topluluklarına ait stantları geziyor, kültürel ve sanatsal unsurları inceleyerek geleneksel Türk mutfağının lezzetlerini tadıyor.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ?Ne yazık ki yine şehitlerimiz var. İçimiz kan ağlıyor. Bu meydanda her gün birliğimizi, beraberliğimizi göstererek, bölücülüğe ve teröre karşı dik ve sağlam duruşumuzu gösteriyoruz. Cuma gününe kadarki konser ve diğer müzik programlarımızı iptal etme kararı aldık. Konseri her zaman yaparız. Hemşehrilerimize diyorum ki, geliniz festival alanımızdaki stantlarımızı ziyaret ederek, birbirimizle tanışıp sohbet ederek, dostluk ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirerek ve birbirimize daha da kenetlenerek bu gidişe karşı duralım.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber