Başkan, şehitler için duygulandı

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malül Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, Gaziler Günü etkinliği sırasında şehitlere yönelik konuşması sırasında duygulu anlar yaşadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuşmasına bir süre ara veren Çiftçi, sonrasında sesi titreyerek devam edebildi.

Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı kanun ile mareşallık rütbesi ve gazilik ünvanının verilmesinin 91. yıl dönümü nedeniyle kutlanan Gaziler Günü, Nevşehir'de düzenlenen törenle kutlandı.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktür ve Ebubekir Gizligider, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu ve Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel'in yanı sıra gaziler ile şehitlerin yakınlarının katıldığı Gaziler Günü kutlamaları, Şehitlik Parkı'ndaki Atatürk anıtında yapıldı.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yanı sıra tüm şehitlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan tören, daha sonra İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile devam etti. Törende, daha sonra Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malül Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, Atatürk anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Törende konuşan Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malül Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, dün olduğu gibi bugün de aynı inançla, bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ve ulusal değerlere saldıranlara karşı her zaman akıtmaya ve canlarını feda etmeye hazır olduklarını belirtti. Çiftçi, ?Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit, nurlanmış, gazi onurlanmış insanlardır. Gün, birlikte hareket etme, ülkemizi bu terör belasından arındırmak için topyekun mücadele etme günüdür. Bizler bu mücadele için bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız. Ülkemizin kardeşliğine katkı sağlamak için çalışacağız.? dedi.

Çiftçi, konuşmasının son bölümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için toprağa düşen tüm şehitleri ve ebediyete intikal eden gazileri şükran ve minnet duyguları ile andıklarını ifade etti.

Gaziler Günü kutlama programı çerçevesinde, Jandarma Yüzbaşı Mehmet Büyükhan'ın yaptığı konuşma ardından öğrenciler şiirler okudu. Gaziler Günü kutlamaları kapsamında Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, şehit yakınları, gaziler ile yakınları onuruna bir öğle yemeği verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber