Osmaniye'de Kıbrıs Barış Harekatı konulu konferans düzenlendi

Osmaniye'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazilik kavramının önemi ve Kıbrıs Barış Harekatı konulu konferans düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konferansa Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Hüseyin Nail Anlar, Belediye başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, askeri erkan, muharip gaziler ve öğrenciler katıldı.

Cebelibereket Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Emekli Tabip Albay Prof. Dr. Hamdi Rıfat Memişoğlu, katıldığı Kıbrıs Barış Harekatı'ndaki anılarını anlattı.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Yamacı, program da yaptığı açılış konuşmasının ardından Emekli Tabip Albay Prof. Dr. Hamdi Rıfat Memişoğlu'na günün anısına kalpak hediye etti. Konferans sırasında o zamanlar çekilmiş fotoğraflarla anılarını anlatan Memişoğlu, Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit olan 50. Piyade Alay Komutanı İbrahim Karaoğlanoğlu'nun, çok babacan birisi olduğunu, erinden subayına kadar her kese saygı ve sevgi gösteren bir subay olduğunu söyledi. Emekli Tabip Albay Prof. Dr. Hamdi Rıfat Memişoğlu, konuşmasının sonunda Gazi ve Şehit ailelerine, özellikle çocuklarına her zaman sahip çıkılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber