Şandır: Türkiye Suriye ve Irak gibi olmadan tedbirini almalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, terör olaylarına karşı Türkiye'nin Suriye ve Irak gibi olmadan tedbirini alması gerektiğini söyledi. Şandır, olağanüstü halin yeniden ilan edilmesini de istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Şandır, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Başbakan'ın 'silahlar sussun operasyonları durduralım' teklifinin bir ateşkes talebi olduğunu savundu.

Bu adı konmamış savaşın tarafının Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk milleti olduğunu ifade eden Şandır, ?Türk milleti adına ülkeyi yönetme sorumlusu olan Başbakan'ın hala bu gün diyalog arayışı içinde olması müzakere çağrıları yapması ve 'silahlar sussun ondan sonra operasyonları durdururuz' demesi Türkiye'ye yakışmamıştır. Bu bir ateşkes talebidir. Bu bir mağlubiyet ifadesidir.? diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milletinin teröre asla teslim olmayacağını kaydeden Şandır, şöyle devam etti: ?Terör mutlaka mağlup edilecektir ancak milletin sabrı, dayanacak gücü kalmamıştır. Çünkü bundan bir adım sonrası iç savaştır. Kardeş kavgasıdır. Bunun acı sonuçlarını hemen komşumuz Suriye'de yaşıyoruz. Irak'ta yaşıyoruz. Diğer ülkelerde yaşıyoruz. Türkiye Suriyeleşmeden tedbirini almalıdır. Bunun hukuki dayanağı da vardır. Bunun siyasi mecburiyeti de vardır. Türkiye Suriyeleşmeden Iraklaşmadan tedbirini almalı. Bu bölücü terör saldırılarını durdurmalıdır.?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin olağanüstü hal ilan edilmesi talebini yineleyen Şandır, ?İç savaş isteyen terör örgütüne karşı gerekli tedbirlerin alınmasında hükümetin mazereti yoktur. Hükümetin sabır tavsiye etme hakkı yoktur. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Milletimiz kan kaybetmektedir. 15 günde 56 şehit verilmesi asla kabul edilemez ve buna sabır istenilemez.? şeklinde konuştu.

Artık yapılması gerekeni yapmanın bir sorumluluk olduğunu ifade eden Şandır, şunları kaydetti: ?Bu sebeple ertelemeden, ötelemeden milleti de oyalamadan AKP iktidarının bu ülkenin seçilmiş iktidarı olarak, bu millete ve ülkeye bir görev, borç olarak, terörü durdurmak için sıkıyönetim ilan etmesini MHP olarak teklif, talep ediyoruz. Bundan sonra akacak tek damla kanın sorumlusu siyasi iktidar olacaktır.'' açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber