Kaman Türk Telekom Tarım Meslek Lisesi, Somalili 14 çocuğa kapılarını açtı

Kaman Türk Telekom Tarım Meslek Lisesi, Somalili 14 çocuğa kapılarını açarak, yatılı olarak okumaslarını sağladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Böylece, 14 Somalili çocuk Türk tarımını öğrenip ülkelerinde uygulama imkanı bulacak.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortak eğitim projesi çerçevesinde, Türkiye'de okuması kararlaştırılan 304 Somalili çocuktan 14'üne, Kaman Türk Telekom Tarım Meslek Lisesi sahip çıktı.

Konu hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Okul Müdür Yardımcısı Çetin Gökalp lisede, Somali'den gelen 14 öğrencinin yatılı olarak eğitim görmeye başladığını ifade etti. Öğrencilerin, tarım teknolojileri alanında 4 yıl boyunca eğitim göreceklerini belirten Gökalp, "Eğitim süresinin sonunda dönecek olan öğrencilerimiz, ülkelerinin kalkınmasına ve dünya ile entegre olmasına ciddi katkılarda bulunacaklardır. Yaz tatillerinde ülkelerine giden öğrencilerimiz, diğer zamanlarda ise okulumuzda eğitimlerine devam edeceklerdir.'' dedi. Ayrıca, Gökalp, Somalili öğrencilerle birlikte Kaman'daki resmi kurum ve kuruluşlara ziyaretlerde bulunduklarını ve Kaman halkının bu durumdan çok memnun kaldıklarını belirtti.

Okul Müdürü Sinan Öztürk ise Ankara, Antalya, Balıkesir, Bartın, Bursa, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Konya, Manisa, Zonguldak ve Kırşehir illerinde uygulanan proje kapsamında, Somali'den getirilen 304 öğrenci eğitim gördüğünü belirterek, "Bu öğrenciler, imam hatip liselerinde ve tarım meslek liselerinde eğitimlerini 4 yıl boyunca devam ettireceklerdir. Türkiye Diyanet Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak projesi olan Somali'ye Yardım Eylem Planı çok büyük bir projedir. Bu proje, ülkemizin uluslararası alanda, özellikle de Afrika kıtasındaki saygınlığını artıracaktır.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber