Kolunun kesilmesini istemeyen Gamze yardım bekliyor

Bursa'da 6 yıl önce kolunun kırılınca hastaneye kaldırılan 15 yaşındaki Gamze Ak'ın hayatı, kolunda oluşan tümör yüzünden karardı. Kolunun kesileceğini öğrenen genç kız, yetkililerden yardım istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da İdris ve Şengül Ak çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü Gamze Ak, 6 yıl önce beden dersinde kolunu kırdı. Sancısı bir türlü geçmeyince Lise 2'nci sınıfta okulunu dondurmak zorunda kalan Gamze Ak, ?Kolumun kırılmasından sonra gitmediğim hastane kalmadı. Hem tedaviye hem de okuluma devam ettim. Her geçen gün kolumun ağrısı şiddetlendiği için derslerime konsantre olamadım. Şehir dışında gördüğüm tedavilerden dolayı derslerim aksamaya başladı ve okulumu dondurmak zorunda kaldım. Kullandığım ağrı kesiciler sadece kısa süreliğine kolumu uyuşturuyor. Belli bir süre sonra ağrılarım tekrar başlıyor. Kolumu kısıtlı kullanabildiğim için artık beni okullar da kabul etmiyor. Ben de kardeşlerim ve arkadaşlarım gibi okula gitmek istiyorum? dedi.

?KIZIMIN KOLU KESİLSİN İSTEMİYORUM?

Kızının kolunu tekrar kullanabilmesi için çalmadığı kapı kalmayan gözü yaşlı anne, maddi-manevi gücünün kalmadığını söyledi. Şengül Ak, kırıldıktan sonra kızının kolunda oluşan tümöre biyopsi yapılması gerekirken doktorun ameliyatla tümörü kazıyıp almasından dolayı yaşadıkları acının her geçen gün arttığını iddia etti. Eşinin asgari ücretle çalışıp tedavi masraflarını karşıladığı dile getiren Şengül Ak, ?Kızımın ameliyattan sonra ağrıları devam etti. Kolunda oluşan tümörden dolayı 1 yıl kemoterapi tedavisi de gördü. Kolunda tekrarlayan tümör oluğu için kolunun kesilmesini gerektiğini söylediler. Çocuğumun kolunu kaybetmemesi için gitmediğim hastane kalmadı. İstanbul ve İzmir'deki doktorlara maddi gücümüzün yettiği kadar götürmeye çalıştık. Oturduğumuz ev kira ve çocuklarımızın okuyor olmasından dolayı artık maddi gücümüzde kalmadı. İzmir'deki doktor ışın tedavisi uyguladı ve geç kalındığını söyledi. Çocuğum, 'kolum' dediği zaman benim ciğerim sökülüyor. Ben çocuğumun kolunun kesilmesini istemiyorum? diyerek yetkililerden yardım eli uzatmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber