Terör kurbanı 'Sevgi'ye sınıfında ağlatan anma töreni

Gaziantep'teki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 11 yaşındaki Sevgi Gülperi İnanç için sınıfında annesi babasının da katıldığı anma töreni düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tören öncesi sınıf öğretmeni gözyaşları içinde yoklama yaparak Sevgi'nin adını söyleyince öğrenciler hep bir ağızdan "burada" diye bağırdı.

Gaziantep'te Ramazan Bayramı'nın 2. günü bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu ölen 9 kişinin kişinin arasında olan 11 yaşındaki 6. sınıf öğrencisi Sevgi Gülperi İnanç ailesi ve öğretmenleri tarafından unutulmadı. Saldırı sırasında tek suçu teyzesi, eniştesi ve 1 yaşındaki kuzeni ile otomobilin içinde yoldan geçmek olan İnanç için çok sevdiği sınıfı 6B'de tören yapıldı. İnanç'ın sırasına büyük bir fotoğrafı ve karanfiller konuldu.

Sınıfına annesi Nuray, babası Turgay ile ağabeyleri de geldi. Sınıf öğretmeni Fuat Çuydur'un sınıfa girmesiyle tören başladı. Çuydur, önce Sevgi için 1 dakika saygı duruşu yaptırdı. Ardından ise İstiklal Marşı okundu. Çocuklar İstiklal Marşı'nı gözyaşları içinde okudu. Daha sonra Çuydur, sınıfta yoklama yaparak tek tek öğrencilerin ismini okudu. Çuydur Sevgi Gülperi İnanç dediğinde ise öğrenciler hep bir ağızdan "burda" diye bağırdı. Yoklamanın ardından iki öğrenci Sevgi'ye olan hislerini ve teröre karşı lanetlerini anlatan metin okudu. Bu sırada öğrenciler ve Sevgi'nin ailesi gözyaşlarına boğuldu. Metinlerinden ardından öğrencilerin Sevgi için hazırladıkları slayt gösterisi sunuldu. Slayt gösterisi sırasında Sevgi'nin annesi Nuray İnanç, "Kızım neredesin ben sırana geldim sen yoksun. Öğretmenin seni çağırıyor kızım neredesin, kızım kurban olayım ben öleydim, senin yerine ben gitseydim, senin yokluğuna dayanamıyorum, elleri kırılsın inşallah bombayı koyanların ciğerim yanıyor" diye gözyaşlarına boğuldu.

Sevgi'nin en yakın arkadaşı Elif Taş ise Sevgi'nin yokluğuna alışamadıklarını, onu hiç unutmayacaklarını, çok üzgün ve öfkeli olduklarını gözyaşları içinde anlattı.

Daha sonra öğrenciler Sevgi'nin sırasına karanfil koydu. Baba Turgay İnanç "vatan sağolsun" derken anne İnanç, "Benim kızım ölmüş vatan sağolmasın" diye haykırdı. Sevgi'nin ağabeyi Murat ile annesi Nuray İnanç daha sonra onun sırasına oturdu. Anne bir süre kızının sırasında gözyaşlarına boğuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber