Karaman ?Kitap Hayattır Projesi' ile okuyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca Türkiye genelinde başlatılan Kitap Hayattır Projesi Karaman'da da hayata geçirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan, 'Kitap Hayattır' sloganı ile kitap okumayı, incelemeyi ve değerlendirmeyi içeren en az 45 dakikalık bir günlük yaşam etkinliği planladıklarını dile getirdi. Erkan, çocuklara kitap okumayı zorla değil de, sevdirerek ve severek okumaları hususunda ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Şair Yazar Murat Soyak etkinliğe destek verdi. Kitap sevgisi ve okuma bilinci üzerine söyleşi gerçekleştiren Soyak, ?Kişinin kendisini tanıma, bilme süreci olarak o ilk gençlik günleri kıymetli bir çağdır. Bu aşamada 'kendini bil' düsturunu hatırlamak gerek. Evet, bunu sağlayacak olan öncelikle esaslı okumalardır.? dedi. Soyak, Doğu'yu ve Batı'yı kitapların aydınlığında derinliğine okumanın gelecek için büyük kazanım sağladığını belirtti. Yazarların eserlerini bir külliyat kapsamında okunması gerektiğine vurgu yapan Soyak, ?Okumalar sonrasında bir güzellik, iyilik sökün edecektir. Okuduklarımızın etkisi ile yeni kapılar açılacaktır. Okumak eylemi, hayatı anlamlı kılmak içindir. Bu aşamada daha çok okumak üzerinde durmak gerek. Bir de doğru insanları seçmek önemli.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber