Darp edilen öğretmenin meslektaşları iş bıraktı

Didim'de darp edilen öğretmenin meslektaşları iş bıraktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydının Didim ilçesinde okulların yeni öğretime başladığı gün Didim Selçuk Özsoy Lisesi'nde iki öğrenci arasında çıkan kavgada öğrencileri ayırmak isterken olayın büyümesi ile öğrenci yakınları tarafından sopalarla dövülerek kaburgasından ve vücudunun çeşitli bölgelerinden yaralanan Geometri Öğretmeni Halil Çelik'in meslektaşları basın açıklaması yaparak iş bıraktı.

Didim'de Yeni Eğitim öğretim yılının açıldığı 17 Eylül Pazartesi günü görevli olduğu okulda kavga eden 2 öğrenciyi ayırmak isterken öğrencilerden birinin ailesine ve akrabalarına haber vermesi sonucunda okula gelen öğrenci yakınları tarafından darp edilerek 20 gün iş göremez raporu alan Geometri Öğretmeni Halil Çelik'in meslektaşları okul önünde basın açıklaması yaptı. İlçede bulunan eğitim örgütlerinden Eğitim Sen, Eğitim İş, Türk Eğitim Sen ve Eğitim Bir-Sen tarafından desteklenen açıklamayı grup adına Okul Öğretmenlerinden Gülzade Bozkır yaptı.

Saldırının tesadüf olmadığını son yıllarda öğretmenlik mesleğinin itibarının sistematik olarak yok edilmeye çalışıldığını öne süren Bozkır ?Mesleğimizin onuru ayaklar altına alınmaya çalışılmakta, ülkeyi yönetenler tarafından kamu çalışanları sürekli hedef gösterilmekte ve sık sık görevi başındaki kamu emekçileri saldırıya uğramaktadırlar. Bu saldırıların giderek artması öğretmenlik mesleğini hor gören bu anlayışın sonucudur. Ne yazık ki çoğu zaman bu saldırılar yapanların yanına kar kalmakta ve kendilerini güçlü hissetmektedirler. Bu gün görevi başındaki binlerce öğretmenin can güvenliği yoktur. ?Gelecek sizin eserinizdir? denilen öğretmenlerimizin hiçbir itibarı kalmamıştır? dedi.

Bu tür saldırılara tepkisiz kalmayacaklarını ifade eden Bozkır, Didim Selçuk Özsoy Lisesi öğretmenleri son 2 derse girmeyerek olayı protesto etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber