TÜLOMSAŞ?ta üretilen lokomotif Almanya'da görücüye çıktı

Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ)?nin üretim sahasında imal edilen lokomotif, Almanya'nın Berlin şehrinde organize edilen Uluslararası Demiryolu Fuarı?nda tanıtıldı. PowerHaul isimli lokomotif, fuara katılanlardan büyük ilgi gördü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜLOMSAŞ, General Electric (GE) ile yaptığı Stratejik Ortaklık Anlaşması kapsamında 1 adet PowerHaul serisi lokomotif üretti. Eskişehir?de imal edilecek lokomotifler, Avrupa?ya gönderilecek. Yapımda Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ülkeleri ile Türkiye'nin katkıları olacak. PowerHaul, Türk mühendis ve işçileri tarafından GE teknik elemanlarının destekleri ile imal edilen, 46 adet yerli firmadan 135 ana başlık altında malzeme ve yarı mamul temini ile yapıldı. Proje; ülke ekonomisine reel katkısının yanında Türkiye'nin yan sanayi için de iş ve istihdam kaynağı olması bakımında önem taşıyor.

TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, kurumun 10 yıllık geliştirme programı içersinde yer alan 2015 vizyonu gereği, dünya markası bir firma ile global pazarlara açılmayı hedeflediğini ve bu kapsamda yürütmüş olduğu çalışmaların meyvesini almaya başladığını söyledi. Bu kapsamda PowerHaul adlı Lokomotifi üreterek piyasayı sürdüklerini belirten Avcı, 2015 yılı sonuna kadar toplam 50 adet lokomotifin imalatı planlandığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber