Bursalı otobüsçülerin kooperatifine haciz geldi

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde faaliyet gösteren Bursa Otobüsçüler Temin Tevzi Kooperatifi (Boy-Koop)'ne, 32 yazıhanenin kirasının ödenmediği gerekçesiyle açılan dava kapsamında haciz geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Davayı kazanan ve halen terminalin işletmeciliğini yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret AŞ (BURULAŞ) Boy-Kop'un mallarına el koydurdu.

Boy-Koop ile Burulaş arasında önceki yıllarda yazıhanelerin kiralanmasını kapsayan sözleşme imzalandı. Sözleşme kapsamında BURULAŞ terminaldeki 32 yazıhanenin kirasının ödenmediği iddiasıyla Boy-Koop'a dava açtı. Açılan dava icra kararıyla sonuçlanınca icra müdürü ile kurum avukatı Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı 30 polisle Bursa Terminali'ndeki Boy-Koop binasına geldi. Binanın 2 ve 3'ncü katlarına çıkan görevliler, eşyaları haciz ederek zemin katına taşıdı.

Boy-Koop Genel Müdürü Bülent Yörü, bir yıllık kiranın ödendiğini belirterek, "Sözleşmenin 4'üncü maddesi gereği bize açılan davalar iptal edilecekti. Ancak davalar iptal edilmeyince icra geldi." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber