Kozan'da olaylı yıkım

Kozan Belediyesi yıkım ekipleri, Güneri köyü Canbazlar Mahallesi yeni yerleşim bölgesindeki Naim ve Şencan Ateş çiftine ait evi, kaçak yapıldığı gerekçesiyle yıkmak istedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendilerine destek olan yakınları ve köylülerle birlikte yıkım ekiplerine engel olmak isteyen Ateş çifti, evi boşaltmayacaklarını söylediler. Bir grup köylü de Ateş çiftine destek verdi.

Adana'dan gelen 80 kişilik jandarma ekibinin, panzerle birlikte harekete geçmesi üzerine, evin üzerinde bulunan Ateş çiftçinin akrabası olduğu öğrenilen Ahmet Kara, kendisine zarar verdiği bıçağı, daha sonra karısı Songül'ün boğazına dayadı. Kara, jandarma ekiplerince etkisiz hale getirildi. Yıkıma engel olmak isten Ateş çiftçi ve akrabaları jandarma panzerinin önüne oturdu.

Jandarma tarafından eylemcilere müdahale edilmesine kızan Ateş çiftinin akrabaları ve köylüler yıkımdan sorumlu tuttukları Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Söğüt, İmar Müdürü Mustafa Sırkıntı ve zabıta görevlilerine saldırmak istedi.

Arbede sırasında kalp krizi geçirdiği belirtilen Naim Ateş'in babası Hasan Ateş ile sinir krizi geçiren bir kadın olay yerinde bekletilen ambulansla Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kalkanlar ve panzer yardımıyla eylemcileri etkisiz hale getiren jandarma, daha sonra eve girdi. Eşyaların ve ahırdaki inekleri dışarı çıkarılmasının ardından yıkım gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber