Mahkumlardan mavi kapak kampanyasına destek

Elmadağ Kapalı Cezaevi'ndeki mahkumlar mavi kapak toplama kampanyasıyla engelli 2 vatandaşa tekerlekli sandalye hediye etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Engelli vatandaşlara mahkumlar tarafından hediye edilen tekerlekli sandalyeler ceza evinde düzenlenen törenle veridi. Cezaevindeki törene Elmadağ Cumhuriyet Başsavcısı Eyüp Murat Duran ve Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği Başkanı Nedim Kılıç ve davetliler katıldı.

Tekerlekli sandalyelerine kavuşan 5 yaşındaki Elif Aksoy ile Tuncay Yiğit (43) mutlu olduklarını ifade ederek hediyeler için mahkumlara teşekkür etti. Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği Başkanı Nedim Kılıç, kampanyanın cezaevinde yapılması nedeniyle Türkiye'de bir ilk olduğu belirterek, emeği geçenler teşekkür etti. Kılıç, desteklerinden dolayı Cumhuriyet Baş Savcısı ile Cezaevi Müdürü Mustafa Kaplan'a teşekkür belgesi verdi.

Cezaevi Müdürü Mustafa Kalkan ise kapak toplamaya mayıs ayında başladıklarını ifade ederek, "Şimdi 2 tane engelli vatandaşımızı sevindirdik. Emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

Elmadağ Cumhuriyet Başsavcısı Eyüp Murat Duran ise "İnşallah diğer cezaevlerine de örnek oluruz. Arkadaşların biraz önce müdürümüzün de dediği gibi katkılarının ne kadar faydalı olduğunu görecekler şimdi. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından engellilere araçları hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber