Barınağa hayvanseverlerin girişinin yasaklandığı iddiası

Tekirdağ'ın Şarköy Belediyesi'ne ait Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne hayvan severlerin girişinin yasaklandığını iddia eden DOHAYKO Temsilcisi Selver Tülin Parlakçı, durumu, Tekirdağ Valiliği'ne, CHP Genel Merkezine bildirdiğini ifade etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO) temsilcisi Selver Tülin Parlakçı, 29 Ağustos tarihinde, Şarköy Belediye Başkanlığı'na yazdığı dilekçe ile, mevcut bulunan köpek barınağına konulan yasağı sorduklarını, Belediye Başkanı Süleyman Altınok'un, barınakta 160 civarında köpek bulunduğunu, hayvanların bakımlarının belediye ekipleri ve veterinerlerinin tarafından yapıldığını, hayvanların sağlık, bakımı ve huzuru için her istenen saatte ziyaretçi kabul etmediklerini belirten cevap aldıklarını söyledi.

Hayvan barınağına sokulmadıklarını ifade eden Parlakçı, ?Belediyeye ikinci bir dilekçe verdik, barınağa sivil toplum kuruluşları, hayvan severlerin alınmamasının, barınakta bir vahamet yaşandığı kuşkusu doğurduğunu niçin engellendiklerini sorduklarını, gelen cevapta benzer karşılık verildi. Başkanın hayvanların sağlık ve bakımı için bizleri sokmaması anlaşılır bir şey değil. Bizler hayvan sevgisi olan, yardımcı olmak isteyen kişileriz. Bir çok belediye barınağında sivil toplum kuruluşlarının, hayvan severlerin desteği aranırken bize yasak konulmasına şiddetle karşı çıkıyor ve bu durumu ilgili kurumlara şikayet edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber