Yozgatlı hacı adayları dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Yozgat'tan kutsal topraklara gitmek üzere yola çıkan 290 hacı adayı sabah namazının ardından dualarla uğurlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacı adayları için Bilal Şahin Külliyesi'nde bir uğurlama töreni düzenlendi. Törene Yozgat Müftüsü Nuh Korkmaz, hayırsever işadamı Bilal Şahin, Bozok Üniversitesi Genel Sekreteri Levent Şimşek ve çok sayıda vatandaş katıldı. İl Müftüsü Nuh Korkmaz'ın okuduğu duanın ardından hacı adayları yakınlarıyla vedalaşarak otobüslerle Ankara'ya hareket etti. Hacı adaylarının Esenboğa Havalimanı'ndan bugün uçakla kutsal topraklara gideceği öğrenildi.

İl Müftüsü Nuh Korkmaz da Yozgat'tan bugün 290 hacı adayının kutsal topraklara gittiğini belirtti. Korkmaz, "Bugün 290 hacı adayımızı kutsal toraklara uğurluyoruz. İnşallah hayırlısıyla gidip hac ibadetini yapıp hacı olarak tekrar ilimize dönerler." diye konuştu.

Hayırsever işadamı Bilal Şahin ise hacı adaylarını uğurlamak için geldiğini belirterek, ?Kutsal topraklara gitmeyi Allah herkese nasip etsin. Hacı adaylarımız kutsal topraklara hac ibadetini yerine getirmek üzere gidiyor. Ben de onları uğurlamak için buradayım. Hacılarımıza her zaman olduğu gibi bugün de çay simit ikramında bulunduk. Ayrıca hazırladığımız kumanyalar da otobüslerde hacı adaylarımıza yolda ikram edilecek. Hacı adaylarımız artık bundan sora kutsal topraklara bu güzel mekândan uğurlanacak.? diye konuştu.

Hacı adayları da kutsal topraklara gitmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Allah herkese nasip etsin, hac ibadetimizi yerine getirmek üzere yola çıktık. İnşallah hayırlı bir şekilde sağ salim gider geliriz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber