Keçiören Belediyesi'nden Alo Çocuk Hattı

Ankara Keçiören Belediyesi tarafından kurulan Alo Çocuk Danışma ve Yönlendirme Hattı, çocukların eğitim sürecinde ailelere ve öğretmenlere büyük destek sağlayacak. Hat, 361 0 100 ve 361 0 200 numaralarından hizmet verecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keçiören Belediyesi, eğitim alanındaki hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Keçiören Belediyesi yeni eğitim - öğretim yılının ilk günlerinde anlamlı bir hizmete daha imza attı. Alo Çocuk Danışma ve Yönlendirme Hattı'nı hizmete açan belediye 2012 - 2013 eğitim - öğretim yılı içerisinde okula başlayan, yaşıtlarından farklı gelişim performansı gösteren çocukların eğitiminde, öğretmenler ile velilere danışma ve yönlendirme hizmeti verecek. Hattı kullanarak çağrı merkezine ulaşan öğretmen ve velilere rehber öğretmen, sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve sosyolog gibi uzmanlar yardımcı olacak.

Öğretmen ve velilerin yaşıtlarından farklı gelişim performansı gösteren çocukların eğitiminde yetersiz kalabileceklerini ve sorunlarla baş edemeyeceklerini göz önüne alan Keçiören Belediyesi, Alo Çocuk Danışma ve Yönlendirme Hattı ile ailelere en uygun etkileşim ve iletişim becerileri ile yeni bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. Alo çocuk hattı öğrencilerin sosyal, bedensel ve dil gelişim alanlarına göre özel eğitim gereksinimleri olan çocukların hem öğretmenlerine hem de ebeveynlerine yardımcı olacak. Okullaşma süreci içinde engelli çocukların ve ailelerin yaşayabilecekleri sorunlara yönelik de hizmet verecek olan Keçiören Belediyesi Alo Çocuk Danışma ve Yönlendirme Hattı, çocuğa verilecek eğitim, rehabilitasyon ve psiko-sosyal destek sürecinde yardımcı olacak. Keçiören Belediyesi Alo Çocuk Danışma ve Yönlendirme Hattı 361 0 100 ve 361 0 200 numaralarıyla hizmet veriyor.

Belediye olarak eğitim konusuna büyük önem verdiklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Çocuklarımızın geleceği için ve ailelere yardımcı olmak üzere hizmete açtığımız Alo Çocuk Danışma ve Yönlendirme Hattı ile öğretmenlerimizin ve velilerin eğitim sürecinde karşılaştıkları sorunlara çözüm üreterek onlara yardımcı olacağız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber