Cemaat kitap okusun diye camilere okuma salonu kuruldu

Adana'da müftülük tarafından cami cemaatinin okumasını sağlamak amacıyla camilerde okuma salonları açılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seyhan İlçe Müftülüğü'ne bağlı Barkal Durak ve Gülek camilerinde oluşturulan okuma salonları düzenlenen törenle hizmete girdi.

Törende konuşan Seyhan Müftüsü Halil Uzun, sosyal ve kültürel içerikli din hizmetini daha etkili sunmak için nüfusun çok kalabalık olduğu iki mahallede bulunan camilerde okuma salonu açtıklarını söyledi. Amaçlarının Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlarını halka tanıtmak ve cemaatin güzel bir ortamda bu yayınları okuyabilmelerini sağlamak olduğunu ifade eden Uzun, ?Bu salonlardaki kitapları cemaat isterse evlerine götürecek isterse burada okuyabilecek. Al götür, oku getir kampanyası sayesinde insanların kitap okumaya teşvik edeceğiz.? dedi.

Müftü Uzun, Kur'an'ın her bir Müslüman'a, her bir insana Allah'tan verilmiş özel bir kitap, hitap olarak düşünülmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti: ?Camilerde imamların, vaizlerin ve Kuran kursu öğreticilerin sadece sınırlı bir zaman diliminde belli hatırlatmalar yapabiliyor. İnsanlar bilgilerini okuyarak artırabilir. Bu nedenle her bir Müslüman'ın kendi diniyle ilgili bilgileri doğru kaynaklardan en iyi şekilde öğrenmesi gerekir.? diye konuştu.

Gülek Camii İmamı Muhammet Topçu ise kurdukları salonda aynı anda 60 kişinin kitap okuyacağını söyledi. Genellikle diyanet yayınlarının eserleri bulundurduklarını ifade eden Muhammet Topçu, ?Camilerimizde küçük kitaplıklar oluşturmaya başladık. Böylece camiye gelen kardeşlerimiz, aynı zamanda bu kitapları evlerine götürecek, okuyacak. Hocaların verdiği sınırlı bilgiyle yetinmeyip kendi bilgisini artıracak. Bunu görsel malzemelerle de geliştirmek istiyoruz .? dedi. Okuma salonunda dil bilen kişilerin görev alacağını belirten İmam Topçu, ilerleyen zamanlarda bilgisayar da bulunduracaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Gülek Camii Okuma Salonu'nun açılış kurdelesi kesildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber