Motosiklet tamircisinin liseli oğlu Avrupa motosiklet şampiyonu oldu

Denizli'de babası motosiklet tamircisi olan Özel Servergazi Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi Harun Çabuk, Eastern Europen Champion Ship 4th Round'da şampiyon oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mesleğinin motosiklet tamirciliği olduğunu belirten babası Zeki Çabuk, ?Harun, motosikletle iç içe büyüdü. 7 yaşında 50 CC motora binmeye başladı. 65 CC profesyonel motoruna 2006 yılında sahip oldu. Bu tarihten sonra lisanslı sporcu olarak yarışlara katıldı. 2008 yılında Motocross ve Süpermoto yarışlarında Türkiye birincisi oldu. Çocuğum Avrupa şampiyonu olduğu için çok mutluyum. Hem iyi bir eğitim alıp hem de Türkiye'nin Kenan Sofuoğlu'ndan sonra motorda yeni şampiyon yüzü olacağını düşünüyorum.? dedi.

Bu yıl dünya şampiyonu Sofuoğlu'nun desteğini alarak Avrupa şampiyonasına hazırlandığını anlatan Harun Çabuk da, ?Bulgaristan'da yapılan ilk yarışı birinci bitirdim. Bu başarının verdiği özgüvenle sezonu, SM Junior Avrupa şampiyonu olarak tamamladım. Özel Servergazi Lisesi'nde sporcu bursuyla okuyorum. Motordaki hızımı, okulumda da hissettim. Çok mutluyum, iyi bir gelecek için eğitimimin de önemli olduğunun farkındayım. Beni destekleyen okuluma ve idarecilerime teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Özel Servergazi Fen Lisesi Müdürü Recep Ali Yalçın ise Harun Çabuk'un derslerinde de çok istekli ve gayretli olduğunu, kendisini desteklemeye devam edeceklerini ifade etti. Yalçın, ?Kendisini dört yılın sonunda mezun ettiğimizde, dünya çapında bir şampiyon olacağını ve çok kaliteli bir üniversitenin kapısının kendisine açılacağını ümit ediyoruz.? dedi.

Bu arada Cedide Abalıoğlu İmam Hatip Lisesi'nin açılışı için Denizli'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Harun Çabuk'u başarısından dolayı tebrik etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber