Oğullarının yemin töreninde heyecandan bayıldılar

Çanakkale'de acemiliğini bitiren 2 bin 500 asker yemin etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yemin töreninde heyecandan aileleri bayıldı. Babaları da eskiden aynı yerde askerlik yapanlar, yenin töreninde biraraya gelerek el öptü ve plaket takdim etti.

Çanakkale 116. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda acemi eğitimini bitiren 92/3 tertip 2 bin 500 er, törenle ant içti. 18 Mart Stadyumu'nda düzenlenen törene katılan asker aileleri, tribünleri doldurdu. Askerlerin stadyuma gelmesi, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel'in asker ve ailelerini selamlamasıyla tören başladı. Daha sonra Jandarma Albay Mehmet Aytekin, günün anlamını belirten bir konuşma yaptı. Ardından askerler, sıra sıra dizilen masalar üzerine serilen Türk bayrağı ve silahların üzerine ellerini koyarak yemin etti.

Yemin sırasında tribündeki asker ailelerinden iki kişi heyecandan bayıldı. İlk müdahaleyi, törene katılan Çanakkale Belediye Başkan Vekili Dr. Celal Karakaş yaptı. İki kişi, daha sonra cankurtaranla hastaneye götürüldü.

Bu arada törende ilginç bir uygulama da dikkat çekti. Babaları eskiden aynı yerde askerlik yapan erler biraraya getirildi. Sıraya giren askerlerin önüne de babaları dizildi. Daha sonra askerler, babalarına plaket takdim ederek ellerini öptü. Oğullarının aynı yerde asker yapmasından duyduğu heyecanı dile getiren babalar, o günlere döndüklerini söyledi. Tören, erlerin bando eşliğinde aileleri ve protokol önünden geçişiyle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber