Memur-Sen mutabakattan memnun

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2005 22:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Aksu, ''Bu yıl ilk defa, imzalanan mutabakat metni ile enflasyonun üzerinde kazanım elde edildi'' dedi.

Aksu, Gaziantep Sağlık-Sen Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bu yıl yapılan toplu görüşmelerde masada memurun hakkını aradıklarını ve elde ettikleri kazanımlar olduğunu belirtti.

Aksu, şunları kaydetti:

''15-30 Ağustos arasında devam eden toplu görüşmelerde masada memurun sorunlarının tartışılmasına öncelik veren Memur-Sen, diğer konfederasyon ve sendikalar gibi konuyu magazinleştirmekten özellikle kaçınmış, yaşananlara tepki göstermiştir. Toplantılar kavgalar, kız alıp verme tartışmaları arasında adeta Brezilya dizilerine dönüştürülmüş, ancak Memur-Sen böyle bir Brezilya dizisinin oyuncusu olmamış, memurun sorunlarını masaya taşıyarak memur hakları için mücadele etmiştir.''

İlk defa masada uzlaşmaya varılarak kamu işveren kurulu ve iki konfederasyon arasında mutabakat metninin imzalanmasının toplu görüşmelerin geleceği açısından önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Aksu, ''Bu yıl ilk defa imzalanan mutabakat metni ile enflasyonun üzerinde bir kazanım elde edildi'' diye konuştu.

Aksu, elde edilen ücret artışı beklentilere cevap vermese de ciddi bir kazanım olduğunu kaydetti.

Kamu Personel Reformu'nun yapılmasını desteklediklerini ifade eden Aksu, şunları söyledi:

''Memur-Sen olarak baştan itibaren Kamu Personel Reformu'nun yapılmasını destekliyoruz. Ancak memurun iş güvencesini ortadan kaldıran, performans kriterleri belli olmayan, memuru amirinin iki dudağı arasında bırakan, sendikalardan görüş alınmayarak hazırlanan bir Kamu Personel Reformu Taslağı'na karşıyız.

Kamu Personel Reformu Taslağı, sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınmadan hazırlanmış ve hazırlık aşamasında adeta ilgililerden kaçırılmıştır. Tasarı bu haliyle yasalaşırsa sosyal devlet otoritesini temsil eden bir statü içerisindeki memur, yeni KamuPersonel Reformu tasarısıyla özel kesimde çalışan işçiler gibi sözleşme statüsüne itilmiş olacaktır. Taslakta yer alan performans kriterlerini destekliyoruz ancak performans kriterlerinin belirlenmesinde sendikalar da yer almalıdır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber