Van, şehidini uğurladı

Bingöl'de terör örgütü PKK' mensupları tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan Piyade Er Kayhan Kahraman, Gürpınar ilçesindeki baba ocağında gözyaşları ve dualar arasında toprağa verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cenaze töreninde Kürtçe ağıtlar yükseldi.

Bingöl'de askeri aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan Piyade Er Kayhan Kahraman'ın cenazesi, Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) kimlik tespitleri yapıldıktan sonra Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla Van Helikopter Filo Komutanlığı'na getirildi. Şehit er Kahraman'ın naşı burada hazır bekletilen ambulansla Van Asker Hastanesi morguna götürüldü.

Şehit er Kahraman'ın naaşı öğlen saatlerinde Asker Hastane'den alınarak uzun konvoy eşliğinde Gürpınar ilçesine bağlı Tutmaç köyünde törenin yapılacağı alana getiridi. Cenazenin alana getirilmesinin ardından Kahraman ailesinin yakınları şehidin tabutuna sarılarak Kürtçe ağıtlar yaktı. Tabutun başında yaşanan izdiham müftü, köy imamı ve köylülerin araya girmesi ile önlenebildi. Ailenin yatıştırılmasının ardından Van Müftüsü Nimetullah Arvas şehidin cenaze namazını kıldırıp helallik istedi. Cenaze namazını müteakiben şehit er Kahraman, aile mezarlığında toprağa verildi. Müftü Nimetullah Arvas, cenaze namazın ardından yaptığı duada, hain saldırı sonrasında şehit olan Kahraman için köylülerden helallik istedi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Şehit için cenaze töreni aile mezarlığının bulunduğu Tutmaç Köyü'nde gerçekleştirildi. Tören öncesinde yol güzergahında korucular nöbet tutarken, köyde de askeri birlikler yoğun güvenlik önlemi aldı. Van Valisi Münir Karaloğlu da 75 kilometrelik mesafeyi güvenlik nedeni ile helikopterle geldi.

Şehit er Kahraman'ın cenaze törenine Van Valisi Minir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya, Gürpınar Belediye Başkanı Yaşar Fuat Atan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul, kurum amirleri askeri erkan ile şehidin yakınları katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber