Dünyanın en büyük cezvesiyle Bosnalı yetimlere yardım toplandı

Sakarya'da, Bosna'daki savaş sırasında yetim kalan çocuklar için 'Guinness Rekorlar' kitabına giren 800 litrelik dev cezveyle yardım toplandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Islamic Relief isimli yardım kuruluşu ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) tarafından ''Bir fincan kahve, unutulmaz dostluk'' sloganıyla başlatılan yardım kampanyasında, Orhan Gazi Meydanı'nda vatandaşlara dünyanın en büyük cezvesinde yapılan Türk kahvesi ikram edildi. Bir Boşnak firma tarafından bakırdan yapılan 124 santimetre yüksekliğinde, 95 santimetre çapında ve 800 litrelik cezveye, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Güneş, elde edilecek gelirin Bosna şehitlerinin yetim kalan çocuklarına bağışlanacağını söyledi. Islamic Relief isimli kuruluşun 20 yıldır Bosna'da insaniyetperverliğin gelişmesi için çalışan bir kurum olduğunu kaydeden Güneş, "2012 yılı projelerinden birisi olan ?Bir fincan kahve, unutulmaz dostluk? adlı yardım organizasyonunda Guinness rekorlar kitabına girmiş olan dünya çapında en büyük kahve cezvesi ile vatandaşlara ücretsiz Türk kahvesi ikram ediyoruz. Bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Güneş, 5 Ekim'de sona erecek organizasyonun Bayrampaşa, Pendik, Altınova, İnegöl ve Bursa'da düzenleneceğini ifade etti.

Dev cezveden kahve içen Erdem Yılmaz, cezvenin büyüklüğünün kendisini şaşırttığını belirterek, "Güzel bir kampanya başlatılmış. Bunun içinde dünyanın en büyük cezvesiyle kahve ikramında bulunuyorlar. Bu kadar büyük cezveyi daha önce görmemiştim." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber