Keşan'a 109 Branş öğretmeni kadrosu verildi

Edirne'nin Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, sınıf öğretmenliğine geçen branş öğretmenlerinin tekrar aynı branşlarına dönebileceğini ve bunun için Keşan'a 109 kadro verildiğini dile getirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksel, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınıf öğretmeni ihtiyacı nedeniyle branş öğretmenlerini alan değişikliği sistemi ile sınıf öğretmenliğine geçiş hakkının tanındığını hatırlatarak, 4+4+4 eğitim sisteminin uygulamaya geçmesi ile birlikte sınıf öğretmenlerinin norm fazları olarak açığa çıktığını söyledi. Keşan'da bu norm fazlası öğretmenin 22 adet olduğunu ve 14-17 Eylül 2012 tarihleri arasında sınıf öğretmenliğine geçen öğretmenlere tekrar branşlarına dönmeleri için alan değişikliği fırsatı verildiğini kaydeden Feryaz Yüksel, Keşan'a bu konuda 109 kadro verildiğini ifade ederek, ?Branş öğretmenlerindeki açığımızı ücretli öğretmenler ile kapatıyorduk. Fakat, bu kadronun verilmesi ile birlikte hemen hemen açığımız kalmayacak. Bize verilen kadroya istenilen oranda başvuru gelirse ihtiyacımız karşılanacak. Bu konudaki başvurular bugün saat 17.00'de sona ereceği için durum hakkında net bilgi sahibi olacağız.? dedi.

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verilen 109 kadronun tüm Türkiye genelinde görüldüğünü ve her yerden Keşan'a öğretmen gelebileceğini vurgulayan Yüksel, ?Bu kadro dolarsa ücretli öğretmen süreci minimize edilecek. Bu nedenle şuana kadar ücretli öğretmen görevlendirmesi yapmadık. Eğer görevlendirme yapsaydık kadro geldiğinde öğretmen tekrar görevden alınacaktı ve bu da öğrenci adına bir dezavantaj oluşturacaktı. Şuan kadrolu öğretmenlerimizi kendi branşlarında açık bulunan okullara görevlendirdik. Ancak kadrolar atanıncaya kadar bu uygulamayı da durdurduk. Gelecek hafta tüm bu problemler tamamen çözülecek. Böylece eğitim-öğretimimize rantabl bir şekilde başlamış olacağız. Öğrencilerimiz ve velilerimiz bu konuda rahat olsunlar.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber