'Canik'e gelen özel sektör yatırımı 2 milyar lira'

Samsun merkez Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşümünün yapıldığı Canik'in, 8 yılda yapılan 2 milyar liralık yatırımla bölgenin parlayan yıldızı olduğunu vurguladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 KATRİLYONLUK YATIRIM

Canik'i geleceğe hazırladıklarını belirten Belediye Başkanı Osman Genç, "Hizmet sadece belediyenin yaptığı yol, kaldırım gibi çalışmalarla olmaz. Yatırımları sadece hükümetten beklemek de yanlış. Biz belediye olarak 'para gelecek, yatırım yapacağız' mantığıyla hareket etmiyoruz. Arsa üretiyoruz, yatırımcılarla görüşüyoruz. Bu sayede ilçemizde son 8 yılda yaklaşık 2 milyar liralık yatırım gerçekleşti. Böylece ilçemizin değerini artırdık. Aynı zamanda 5 binden fazla kişiye iş kapısı açıldı. AK Parti belediyeciliğinin en güzel örneklerini sergiledik" şeklinde konuştu.

KARADENİZ'İN EN BÜYÜK BÜTÇELİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ

Başkan Osman Genç, Canik'in eğitim, kültür, sanat ve ticaret merkezi olma yolunda ilerlediğini ifade ederek, " 750 milyon lira bütçeli Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşümü Kuzey Yıldızı, Canik Başarı Üniversitesi, Karadeniz'in en büyüğü Medicana Hastanesi, Türkiye'nin en lüks outleti Lovelet, Baumax ve Metro Groos, Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi, Canik Kültür Merkezi, Meşe Kültür Tesisleri, Samsun'un en büyük meydanı Adnan Menderes Demokrasi Meydanı ve daha bir çok proje Canik'in 1919 ve 2023 hedefleri için gidilen yolda birer kilometre taşıdır." dedi.

'HEDEFİMİZ CANİK'İ DAHA İLERİYE GÖTÜREBİLMEK'

AK Parti hükümeti ile birlikte Türkiye'nin çağ atladığını ifade eden Başkan Genç, "Başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın rehberliğinde, hükümetimizden aldığımız şevkle, her gün yeni bir çalışmaya, her gün yeni bir başarıya imza atıyoruz. Gayemiz Başbakanımızın hedefine uygun olarak Canik ve Samsun'u daha ileriye götürmek. Başbakanımız eğitime çok önem verdiğini biliyoruz. Canik'te de biri üniversite olmak üzere 14 yeni eğitim yuvasını hayata geçirdik. Hükümetimiz ülke ticaretini artırırken, biz de Canik'i bölgenin ticaret ve alışveriş merkezi yaptık. Canik'i dünyaya entegre olmuş bir kent haline getirmek için çalışıyoruz." diye konuştu.

'SAMSUN AŞIĞIYIM'

Canik'in artık Samsun'un merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Başkan Osman Genç şu bilgileri verdi: "Ben Samsun aşığıyım. Yaptığımız her yeni çalışma beni heyecanlandırıyor. Sadece ilçemiz için değil, tüm Samsun halkının yararlanacağı çalışmalara imza atmak ayrıca gurur verici. Baktığımız zaman bir çok önemli proje ve yatırımın merkezi Canik. Yaşadığımız şehir, Samsun'u yeniden eski ihtişamlı günlerine kavuşturmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız hep bu yönde. Canik ve Samsun için çaktığımız her çivi bize gurur veriyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber