Oktay Vural'dan rektöre: Seni maymuna çeviririm

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oktay Vural'ın Gazi Üniversitesi'nde dekanlık yapan eşinin zorla görevden alındığı iddialarını köşesine taşıyan Balçiçek Pamir'e Rektör Süleyman Büyükberber yanıt geldi. Rektöre göre suçlamalar asılsız ve Oktay Vural kendisine tehdit ve hakaretlerde bulundu.

Gazete Habertürk yazarı Balçiçek İlter, Gazi Üniversitesi Rektörü Porf. Dr. Süleyman Büyükberber'in

kendisine gönderdiği yazılı açıklamayı köşesine taşıdı.

İlter geçtiğimiz hafta köşesinde yayınladığı "Oktay Vural'ın karısını tehdit etmek yürek ister!" başlıklı yazısında rektör Büyükberber'in, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural'ın eşi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Tuba Vural'ı tehdit ettiğini iddia etmişti.

Bunun üzerine Büyükberber, kendi görüşlerine başvurmadan hakkında suçlamalarda bulunan İlter'e yazılı bir açıklamayla cevap verdi.

İlter de yazının yayınlanmasından tam bir hafta sonra köşesinde bu açıklamaya yer verdi.

Rektör açıklamasında, iddia edildiği gibi Tuba Vural'ın şahsına yönelik girişimin söz konusu olmadığını belirtti.

VEKALETEN DEKANDI

Tuba Vural'ın dekanlık yaptığı fakültedeki görevini vekaleten yürüttüğünü hatırlatan Vural açıklamasında, "Benden önce bu fakülteler birbirine asaleten diğerine vekaleten bakmaktaydılar. Ben doğal olarak vekaleten bakılan fakültelere yeni atamalar yaptım. Böyle olunca Tuba Vural Hoca vekaleten yürüttüğü Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanlığını kaybetmiş oldu" ifadelerini kullandı.

SEKRETERE BİLE MAKAM ARACI

Göreve geldiğinde özel bir firmadan 40'a yakın aracın kiralandığını kaydeden Büyükberber,

bu araçların rektör yardımcısı, dekanlar, müdürler, daire başkanları hatta bazı sekreterler tarafından makam aracı olarak kullanıldığına dikkat çekti.

Açıklamasında 237 sayılı Taşıt Kanunu'na göre bu kişilerin makam aracı kullanmalarının yasaya aykırı olduğunu anımsatan Büyükdere, "Araçların tamamını garaja çektirdim. Şoförlerin tamamını, araçların bir kısmını firmaya iade ettim. Çünkü zaten kadrolu 136 şoförümüz vardı. Doğal olarak Tuba Hoca da makam aracını kaybetmiş olduğunu" ifade etti. Büyükdere, o ana kadar Tuba Vural'ın bu işleri şahsına yapılmış olarak algıladığından, hatta Oktay Vural'ın eşi olduğundan haberi olmadığını vurguladı.

TEHDİT YOK! ŞAHİDİM VAR!

Tuba Vural'ı tehdit ettiği iddialarına da açıklık getiren Büyükberber, Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Türker'in de

şahit olduğu konuşmalarını şöyle anlattı:

Ziyarete geldiğinde kapıda karşıladım. Hastalığı benim uzmanlık alanıma girdiği için evresini ve bazı hastalık özelliklerini sordum, kendisi de ayrıntılı anlattı. Ben de merak etmemesi konusunda telkin ettim. Yüz ifadesinden de rahatladığını hissettim. Sonunda 'Beraber çalışacak mıyız' diye sordu. Ben de "bana kalırsa çalışmazdım ama YÖK'ün atadığı dekansınız" dedim. Tüm konuşmalara Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Türker'in de şahit oldu. En ufak bir tehdit olmadı. Konuşmamızı kaydettiyse savcıya sunması hayırlı olacak. 4 hafta geçti halen mahkeme celbi almadım. Samimi görüşüm, kapatılmış ve yenisi açılmış 6 fakültenin 3 dekan tarafından idare edilmesidir. YÖK atamamış olsa kendi tercih ettiğim kişilerle çalışmak isterdim.

BEN DE TAŞINMAYA KARŞIYIM AMA...

Açıklamasında zorla taşınma iddialarına da yanıt veren rektör Büyükberber, şöyle devam etti:

"Ben taşınmaya karşıyım, açıkça deklare ettim. Ancak hepsi benden önce alınan kararlar. Mobbing, sürekli ve kurumsal bezdirmedir. Hiçbir akademisyene bunu reva görmem. Ancak fakültemi yıktırmam, taşıtmam, yenisini yaptırmam, kanuna rağmen makam arabası isterim gibi talepler yönetsel şeyler, kişisel değil. Evrensel üniversite ve eğitim için hocalarımızın biraz keyfi kaçabilir."

OKTAY VURAL'DAN HAKARET: SENİ MEDYADA MAYMUNA ÇEVİRİRİM

Büyükberber açıklamasının sonundaysa, Tuba Vural'ın eşi MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural'ın telefonla arayarak kendisine uzun uzun hakaret ettiğini ve "Seni medyada maymuna çeviririm" dediğini öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber