Şahinbey Belediyesi'nde toplu sözleşme sevinci

Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nin iştiraki Katılım AŞ ile Genel-İş Sendikası arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde mutlu sona ulaşıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel-İş Sendikası ile Katılım AŞ arasında sürdürülen ve 273 personeli kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri sonrasında, üç yıllık anlaşmaya varan taraflar ilk yıl için yüzde 15 diğer iki yıl için ise enflasyon oranında zamda anlaştı.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Katılım AŞ çalışanlarının katıldığı tören de bir konuşma yapan DİSK Bölge Başkanı Nihat Bencen, ?Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na çok teşekkür ediyorum. Başkanımız toplu sözleşmemizin tıkanmasına müsaade etmeyerek çözüme kavuşturdu. Her iki taraf için hayırlı uğurlu olmasını diyorum.? dedi.

Toplu sözleşme imza töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ?Personelimizi maaşlarını aksatmadan ödedik. Bundan sonrada hiçbir zaman personelimizi mağdur etmemeyi düşünüyoruz. Toplu sözleşmemizde zam artışını belirlerken, genel şartları göz önüne alarak, diğer kurumlar tarafından yapılan toplu sözleşmelere ve şirketimizin durumuna bakarak yaptık. Sendikamızla yaptığımız anlaşmamız üç yıllık bir anlaşma oldu. İlk yıl için yüzde 13 ve diğer yıllar içinde enflasyon oranında bir artış yapılmasına karar verildi. Görüşmelerimiz sonunda ilk yıl için belirlenen yüzde 13'lük artışı iki puanda biz artırarak, yüzde 15'e çıkardık. Yine personellerimiz bu güne kadar 20 gün üzerinden izin ücreti alıyordu burada da iyileştirme yaparak, önümüzdeki yıl izin ücretini 25 güne ikinci yıl ise 30 güne çıkartacağız." açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber