Pazarlarda Iğdır Ovası'nın bereketi yaşanıyor

Doğu Anadolu'nun Mersin'i olarak bilinen Iğdır'ın sebze ve meyveleri Kars pazarlarına ucuzluk ve bereket getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açık pazarın müdavimlerinden emekli öğretmen Mehmet Doğan, temmuz ayının sonları itibari ile pazarda yer almaya başlayan Iğdır ürünlerinin bölgeyi bolluğuyla fiyatıyla etkilediğinin altını çizdi. Doğan, ?Iğdır'ın bu özelliği olmasaydı bölgemizde fiyatlar çok farklı olabilirdi. Organik olan Iğdır ürünleri çok lezzetlidir. Domatesi, fasulyesi, karpuzu, kavunu ve de kaysısı çok lezzetli oluyor.? dedi.

Pazarda tezgâh açan Yüksel Yıldırım, Iğdır'ın yöreye sebze ve meyve bakımından ucuzluk getirdiğini vurgulayarak, ?Iğdır'da yetişen ürünlerin toprak ile tabiat yapısı gereği farklı bir lezzeti oluyor. Ayrıca taze taze tezgâhlarımızda uygun fiyatla yer alıyor." ifadesini kullandı.

PAZARCILAR KAPALI PAZAR ALANI İSTİYOR

Pazarlardan alışveriş yapmanın farklı bir duygu olduğunu belirten Kenan Göze, kış mevsiminin çok uzun olduğu Kars'ta kapalı pazar alanı olmamasının bir eksiklik olduğunu dile getirdi. Göze, "Serhat şehrimizin acilen kapalı bir pazar alanına ihtiyacı var.? şeklinde konuştu.

Pazar esnafı Yüksel Yıldırım da kapalı pazar alanı hakkında şunları dile getirdi: "Müşterilerin çocukları sıkışıyor sağa sola koşturup duruyoruz. Yağmur yağıyor ıslanıyoruz. Rüzgar çıkıyor uçuyoruz. Bunlar pazarlarda heyecan ve farklılık oluştursa da kışın çok zorlanıyoruz. Müşterilerimiz de kışın bizleri tercih etmiyor. Kapalı bir alan yapılmasını bekliyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber