Taşağıl'ın kanalizasyonu için bir milyon lira ödenek ayrıldı

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl Belde Belediyesi, bölgede agro, kırsal alan ve kültür turizminin yaygınlaşması için altyapı çalışmalarını hızlandırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Taşağıl beldesinin yıllardır kangren haline gelen kanalizasyon sorununu çözmek için bir milyon lira ödenek ayırdı. Taşağıl Belediye Başkanı Ahmet Alp, yaptığı açıklamada, ayrılan bir milyon lira ödenekle beldelerinin kanalizasyon sorununa köklü neşter vuracaklarını söyledi.

Bölgede agro ve kırsal alan turizminin yaygınlaşması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Taşağıl'ın Taş Evleri Projesi'ne destek verdiğini belirten Alp, projenin hayata geçirilmesi ve 43 taş evin korunması ve kültür turizmine kazandırılmasına yönelik çalışmalara Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı'nın yakından ilgilendiğini ifade etti. Alp sözlerini şöyle sürdürdü: "Beldemiz Antalya'yı Konya'ya, Konya'dan da İç Anadolu Bölgesi'ne bağlamada kilit bölge. Fakat beldemizin kanalizasyon sorunu uzun yıllar çözülemedi. Çözülemediği için Taşağıl turizmde hak ettiği payı alamadı. Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Arıcı'nın girişimleriyle kanalizasyon sorununun çözümü için bir milyon lira ödenek ayrıldı. Kanalizasyon sorununu bir yıl içinde çözüme kavuşturacağız. Taşağıl'ı, Taşağıl'ın Taş Evleri Projesi'yle kültür, agro ve kırsal alan turizmde cazibe merkezi yapacağız. Bunda hiç kimsenin şüphesi olmasın."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber