Pandomim sanatçısına çevreyi rahatsız ettiği için 82 TL para cezası kesildi

İzmir'de, pandomim gösterisi yapan İlker Kılıçer, çevreyi rahatsız ettiği gerekçesiyle 82 TL para cezası kesildiğini iddia ederek sokakta tiyatro yapamaz hale geldiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karşıyaka Çarşısı'nda zaman zaman pandomim gösterisi yapan İlker Kılıçer, müzik setinden çaldığı müzikle gürültü yapıp, çevreyi rahatsız ettiği gerekçesiyle Kabahatlar Kanunu kapsamında zabıta görevlileri tarafından 82 TL para cezası uygulandığını dile getirdi. Cezaya tepki tepki gösteren Kılıçer, "Bugün artık sokakta hapisaneye dönüştürülmüştür. Sokakta rahat rahat tiyatro yapamaz hale geldik. Sokakta şarkı söylemek nefes almak izne tabi tutuluyor. İzne uymadınız mı gereken cezalar arkadan geliyor zaten. Bizler toplu cezalara maruz kalıyoruz. Ben özgürlüğe özgürlük istiyorum." dedi.

Kılıçer, "Ben sokağa hiç kimseye danışmadan şarkı söyleyip tiyatro yapmak istiyorum bunun için neyin iznini almak gerekiyor. Ve ben bunun için neden zabıta ile muhattap oluyorum. Neden Kültür işleri gelip bize müdahale etmiyor. Ben sokakların tamamen özgür olmasını istiyorum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber