Öğretmenleri kaçıran teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı

Diyarbakır-Muş-Bingöl kırsalında terör örgütü PKK tarafından 2 öğretmenin kaçırılması üzerine bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş-Kulp karayolunda içinde isimleri henüz belirlenemeyen 2 erkek öğretmenin bulunduğu otomobil, terösitler tarafından silah zoruyla durduruldu. Öğretmenleri silah zoruyla araçtan indiren teröristler dağlık alanda izlerini kaybettirdi. Kaçırılan öğretmenlerin kurtarılması ve teröristlerin yakalanması için bölgede havadan da desteklenen geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Diyarbakır'ın Kulp, Bingöl'ün Solhan ilçeleri ile Muş'un Kızılağaç beldesi arasında kalan Şenyayla bölgesinde kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyona helikopterler de destek veriyor. Şenyayla bölgesinde bulunan Eskar, Kozme, Zengök ve Semal bölgelerinde gruplar halinde barınan teröristlerin yakalanması için bölgeye helikopterlerle özel birlikler sevk edildi. Ekipler karadan dağlık ve ormanlık alanda arama yaparak ilerlerken, operasyon bölgesi havadan da sürekli olarak helikopterler tarafından kontrol altında tutuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber