Nusaybinli gencin 'Altın Koza' başarısı

19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Öğrenci Filmleri ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nda, en iyi belgesel dalında birinciliği "Dom" adlı eseriyle kazanan Halil Aygün, ödül kazandığını geç öğrenince törene yetişemedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 21:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erciyes Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümü 4. sınıf öğrencisi Nusaybinli yönetmen Halil Aygün'ün "Dom" adlı belgeseli, Yönetmen Zeynep Oral'ın "Ben, Sen, O..." adlı belgeseliyle birinciliği paylaştı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaşayan Aygün, yaptığı açıklamada, birinci olduğunu ancak ödül töreni programı hakkında bilgi sahibi olmadığını aktararak, organizatörlerin ödül törenine 3 saat kala kendisini aradığını söyledi.

Aygün, şunları söyledi:

"Ulusal kategoride Altın Koza'da belgeselde en iyi film ödülünü aldım. Bana, bugün saat 18.00 sularında ödül töreni için haber verildi. Ben de Mardin'de olduğum için doğal olarak programa yetişmedim. Ayrıca, babam il dışında olduğu için işlettiğimiz kumaş dükkanına bakıyorum. Dükkanı da bırakacak kimse yoktu. Mecburen dükkanı, ödül törenine tercih ettim."

Ablasının Adana'da yaşadığını kaydeden Aygün, yetişemediği için ödül törenine kendisinin yerine ablasının katılacağını belirtti.

Muhabir: Arif Altunkaynak / Şengül Oymak / Nurten Aslan

Yayıncı: Tarkan Demir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber