Üç yaşındaki çocuğu ezen beton mikseri kaçtı

Başakşehir'de, aşırı süratlı olduğu iddia edilen beton mikseri, üç yaşındaki Mahmut Müslihan adlı çocuğu ezdikten sonra kayıplara karıştı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beton mikserinin sürücüsü gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olay, Güvercintepe Onur Sokak üzerinde 4 gün önce meydana geldi. İddiaya göre; 3 yaşındaki Mahmut Müslihan, amca çocuklarıyla birlikte sokak üzerinde oyun oynuyordu. Bu sırada yokuş aşağı suratle geldiği ileri sürülen 34 LFP 86 plakalı beton mikseri Mahmut Müslihan'ı altına alarak ezdi. Kazanın ardından araç sürücüsü H.O. (46) olay yerinden kaçtı.

İhbar üzerine gelen Başakşehir Asayiş Bürosu ekipleri, yapılan incelemelerin ardından çocuğun parçalanmış cesedini Adli Tıp Kurumuna kaldırdı. Polis ekipleri, daha sonra sokakta bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Ekipler, sokak başındaki bir tekstil atölyesinin güvenlik kameralarından tespit ettikleri beton mikseri şoförü H.O'ya ulaşarak gözaltına aldı. Mikserin yıkanıp temizlendiğini gören polisler sokaktaki görgü tanıklarına mikser ve şoför H.O'yu teşhis ettirdi. Emniyetteki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen H.O. sevk edildiği adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Sürücünün tutuklanmamasına tepki gösteren Mahmut Müslihan'ın amcası Mustafa Müslihan, ?Haliyle çocuk bu ve sokak ortasında arkadaşlarıyla oyun oynuyordu. Olay yeri de burası, kaza burada oldu. Kaza oldu bitti ve biz görüntülerden kamyonu tespit ettik. Tabii şirket sahipleri görüntülere rağmen ne bir özür dilediler ne de olayı kabul ettiler. Şahit yok dediler ve şirket sahibi bize; ?hiç olmaması gereken bir yerde kamera görüntüsü var ve o kamera bizim kamyonu tespit ediyor' dedi. Yani o tekstil atölyesinin güvenlik kamerası olmasa hiçbir şekilde kabullenmeyecekler. Görüntüleri örtbas etmeye çalışıyorlar? dedi.

Sürücünün cezalandırılmasını isteyen Müslihan, ?Bu olayın üzerinden 4 gün geçti. İnsanın zoruna gidiyor. Tek beklentimiz sürücünün cezalandırılmasıdır. Başka bir beklentimiz yok? diye konuştu.

Müslihan'ın dedesi İsmail Müslihan ise, ?Ben kapının önünde oturuyordum. Araba geldi yolun ortasında çocuğu ezdi gitti. Olay anını göremedim ama kaçtı gitti? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber