Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi'nin yeni üyeleri belirlenecek

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, yeni dönem hazırlıklarına başladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından 23 Nisan 1995 yılında kurulan ve 17 yılı geride bırakan Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi'nin yeni dönem üyelik başvuruları, 1 Ekim tarihinde başlayacak ve 4 Kasım'a kadar devam edecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl 9-13 yaş grubu (Kasım 1999 - Kasım 2003 doğumlu) çocuklar, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren 9 ayrı merkeze başvurularını yapabilecek. Başvuruları kent geneline yaygınlaştırmak amacıyla seçimler bu yıl, başta Çocuk Meclisi olmak üzere Eryaman Aile Yaşam Merkezi, Altındağ, Batıpark, Keçiören, Mamak, Sincan, Pursaklar Aile Yaşam Merkezi ve Planet Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulüplerinde gerçekleştirilecek.

Başvuru Formu, Çocuk Meclisi'nin resmi WEB Sitesi olan http://cocukmeclisi.ankara.bel.tr adresinden indirilebilecek. Ayrıntılı bilgi ise 431 55 26 nolu telefondan alınabilecek. Çocuklar üyelik seçimlerine, başvuru yaptıkları merkezlerde katılacaklar. Meclise üye olmak isteyenler kadar, arkadaşlarını desteklemek ve oy kullanmak isteyenlerin de başvuru formu doldurmaları gerektiğini belirten Meclis yetkilileri, tüm okullara resmi duyuruların yapıldığını, çocukların okullarından da Başvuru Formu'na ulaşılabileceklerini belirtti.

Üyelik seçimlerinin kasım ayı içerisinde, başkanlık divanı seçimlerinin de aralık ayında olması beklenen 18. Dönem Çocuk Meclisi, Sıhhiye'deki müstakil binasında yeni dönem hazırlıklarına devam ediyor. Çocukların oylarıyla işbaşına gelecek yeni 150 asil üye, meclisi bugünlere ulaştıran geçmiş dönem başkanlık divanı ve üyelerinden aldıkları bayrağı daha da ileriye taşımaya, Ankara çocuklarının sesi olmaya devam edecek. Geçen dönemlerde bakan, milletvekili, üst düzey bürokratlar ve üniversitelere pek çok ziyaret gerçekleştiren, kimi zaman polis olup trafik denetleyen, kimi zaman zabıta olup esnaf ziyareti yapan Çocuk Meclisi üyeleri, çalışmalarıyla büyük takdir topluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber