Su baskınları yeni evli çiftin hayatını kabusa çevirdi

Kağıthane'de belediye işçilerinin çalışması sırasında patlayan kanalizasyonun suyu, iki kez 8 aylık evli çiftin evine doldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni aldıkları eşyaları ve mobilyaları kullanılamaz hale gelen çift, yetkililerin kendileriyle ilgilenmemesine tepki gösterdi.

Seyrantepe Mahallesi Çarşı Sokak'ta bodrum katta bulunan Demirtürk ailesine ait eve, 4 gün önce belediye işçilerinin çalışması sırasında patlayan kanalizasyon suyu doldu. Yaklaşık 15 santimetre yüksekliğindeki atık su, evdeki eşyaları ve döşemeleri kullanılamaz hale getirdi. Yetkililer tarafından hasarla ilgili tutanak tutulmasının ardından kanalizasyon suyu vidanjör yardımıyla dışarı çıkarıldı. 8 aylık evli olduklarını ve eşinin hamile olduğunu belirten Ferdi Demirtürk, pisliğin temizlenmesinden 4 gün sonra yine kanalizasyon suyunun eve dolduğunu kaydetti. Evdeki kanalizasyon pisliğini bu sefer kendi imkanları ile temizlediğini belirten Demirtürk, yetkililerin kendileriyle ilgilenmediğini ileri sürdü.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ekiplerinin kanalizasyon borusunu patlattıklarını ifade eden Ferdi Demirtürk, ?Patlayan hattı işçiler rögar giderine vermişler. Ancak hat suyu kaldıramayınca benim evime bir anda doldu. Ben daha 8 aylık evliyim ve eşim de hamile. Bütün eşyalarımız yeniydi, ancak hepsi mahvoldu. Yetkililer gelip zabıt tuttular ama o günden sonra arayıp sordukları yok. Beni taşeron firma ile muhatap etmeye çalışıyorlar. Bu durum yetmiyormuş gibi 4 gün sonra ikinci kez evime kanalizasyon suyu doldu. Bütün her şeyim mahvoldu. Yaklaşık 30 bin liralık zararım var ama ilgilenen yok? diyerek durumundan yakındı. Hamile eşini annesinin evine gönderdiğini söyleyen Demirtürk, yetkililerden kendisine bir an önce yardımcı olmasını istiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber