Türkiye-Suriye sınırında silah sesleri yükseldi

Suriye'de çatışmalar her geçen gün Türkiye sınırına daha da yaklaşıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beşer Esad'a bağlı Suriye Ordu Birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu arasında ülkenin iç kesimlerinde ve Şam'ın banliyölerinde her geçen gün şiddetini arttırarak süren çatışmalar, Türkiye sınırına kadar dayandı.

Olaylardan kaçarak Türkiye'ye geçiş yapmak isteyen Suriyeli muhaliflerin geçiş noktalarına konuşlanan Suriye ordusuna bağlı askerler, buradan geçmek isteyen Suriyelilere ateş açıyor. Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyü karşısında bulunan Suriye'nin Harabjoz köyü kırsalında Suriye Ordusu ile muhalifler arasında sabah saatlerinde çatışma yaşandı.

Yerel kaynaklar, günlerdir Türkiye sınırına yakın Suriye'nin Aynelbeyda, Bedeme ve Laskiye kentine bağlı birçok Türkmen köyünde Esad yanlısı ordu birlikleri ile Özgür Suriye ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını öne sürdü.

Son olarak bugün sabah saatlerinde ülkeden kaçanların Türkiye'ye geçiş yaptığı güzergahta bulunan Harabjoz köyü kırsalında çatışmaların yaşandığını belirten kaynaklar, çatışmaların Yayladağı ilçesine bağlı sınır köyleri olan Güveççi, Görentaş ve Uluyol köylerinden duyulduğunu belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber