Ödemiş'in motosikletli seyyahları gezi anılarını kitaplaştıracak

Ödemiş'ten her yıl Türkiye'nin bir bölgesine giden Ödemişli motosikletli seyyahlar bu sene de beş günlük tur düzenleyerek Zonguldak'a gitti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ödemiş'ten her yıl Türkiye'nin bir bölgesine giden Ödemişli motosikletli seyyahlar bu sene de beş günlük tur düzenleyerek Zonguldak'a gitti. Geçtiğimiz yıl Trabzon ve Gürcistan sınırına kadar giden Zehir Ali lakaplı Ali Uyanık, arkadaşları Kemal, Ahmet ve Recep ile yine yollara düştü.

Ödemiş'ten yola çıkan motosikletli grup Ödemiş, Uşak, Kütahya, Tavşanlı, Bilecik, Adapazarı, Sakarya, Akçaova, Ereğli ve Zonguldak il ve ilçelerinin yer aldığı güzergah üzerinde 5 günlük tur yaparak ülkenin doğal ve tabiat güzellikleri ve yörenin insanları ile de kaynaşarak yeni dostluklar edindiler. Zonguldak varış noktasının ardından Dönüş yolunda da Bolu, Ankara, Afyon, Uşak ve Salihli üzerinden Ödemiş'e geldi.

Ali Uyanık, seyahatleri boyunca Türk misafirperverliğini her yerde gördüklerini belirterek, "Atasözlerinde bir tabir var, çok gezen mi çok okuyan mı bilir diye. İnsan kitaplarda okuduğu yerleri gezdiği zaman da gerçekten kalıcı oluyor ve unutmuyor. Dört arkadaş iki yıldır motosikletlerle yaptığımız Türkiye turunda yollarda konakladığımız köy, belde ve ilçelerde insanlar bizlere sevgi gösterisinde bulunuyor ve misafirperverlikte de gerçekten insanı duygulandıracak yaklaşım içinde oluyorlar. Dinlenmek için uğradığımız konaklama tesislerinde bile büyük ilgi ve alaka ile karşılaşıyoruz. Yeni yöreler, yeni dostluklar doğal güzellikleri gördükçe insan Türkiye'nin kıymetini daha iyi anlıyor. Her yörenin kendine özgü yemek çeşitleri bulunmakta ve onları tadıyorsunuz" diye konuştu.

Uyanık, gelecek yıl da Gürcistan'a gideceklerini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Doğal güzellikleri keşfediyorsunuz, tabiatın o muhteşem yapısını motosiklet ile gittiğinizde daha iyi gözlemliyorsunuz. Türkiye mozaik bir ülke dendiğinde bu ne anlama geliyor diye düşünürdüm. İnsan çeşitli diyarlar; kültür ve medeniyet mozaikleri, Bölgelerin kendilerine özgü kültürel yapısını daha iyi inceleme fırsatı bulduğu noktada işte böyle seyahatlerle mümkün oluyor. Arkadaşlarımız bize Evliya Çelebi gibi oldunuz diyorlar. İnsan gerçekten gezdiği yerlerin izlenimlerini kağıt kaleme aldığında da bunu kitaplaştırma anlamında düşündüğünde ortaya farklı kitap mozaiğinin çıkacağını düşünüyorum. Gelecek yıl arkadaşlarla Gürcistan'a gitmeyi düşünüyoruz. Ülkenin her tarafını karış karış gezmeye devam edeceğiz. Belki ileri de gezilerimizden derlediğimiz anıları içeren bir kitap da hazırlayabiliriz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber