Giresun'da kooperatiften esnaf ve sanatkara kredi desteği

Öz Giresun Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi, sunduğu kredi miktarı ve ödeme kolaylıkları ile Giresunlu esnaf ve sanatkara ciddi destek sağlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kooperatif Yönetim Kurulu, yaptığı yazılı açıklamada, 2011 Aralık ayında kurulan kooperatifin her geçen dönem hızla büyüdüğü belirtildi. Giresun esnaf ve sanatkarına hizmet için kurulan kooperatifin faaliyete geçtikten sonra farkını ortaya koymaya başladığına işaret edilen açıklamada, bunun da kanıtının esnaf ve sanatkarlara sunulan kredi ve ödeme imkanları olduğu savunuldu. Açıklamada, kooperatifin Giresunlu esnaf ve sanatkarlara sadece yüzde 6'sı faizli kredi imkanı sunulduğu ifade edilerek, bu imkanın sadece kendi kooperatiflerince verildiği aktarıldı.

Tüm esnaf ve sanatkarlara kredi kullanımı için her türlü kolaylığın sağlandığı vurgulanarak, "Öz Giresun Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifimiz 10 ay önce kurulmuş olup, esnaf ve sanatkarımıza yıllık 6 faizden kredi vermektedir. Esnaf ve sanatkarımızın ödeyeceği fazi oranı sadece yüzde 6'dır. Normal şartlarda devlet ve özel bankalardan kullanılan kredi faiz oranları yüzde 20-25 arasında. Bizim kooperatifimizin yıllık faiz oranı sadece yüzde 6'dı." denildi.

Kooperatifin şu anda 40 bin liraya kadar, Aralık ayından itibaren de 75-100 bin liraya kadar kredi kullandırmaya başlayacağının altı çizilen açıklamada, yine kendi kooperatiflerine has kredi vadesinin 48 aya yayıldığı kaydedildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Yine esnaf ve sanatkarımıza kredilerini aylık, üç aylık ve altı aylık vadelerle ödeyebilme imkanı sunuyoruz. Kredi kullanan esnaf ve sanatkarlarımız, ödemelerini imkanlarına göre ve kolaylıkla yapabiliyorlar.Tüm esnaf ve sanatkarlarımızı Fatih Caddesi Halk Bankası yanı Ekmekçiler Pasajı üzerindeki Öz Giresun Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi'ne davet ediyoruz. Kendilerine sunduğumuz bu kredi imkanlarından mutlaka yararlanmadılar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber