İstanbul polisinden uyuşturucu tacirlerine operasyon: 25 gözaltı

İstanbul polisinin 4 ilde torbacı diye tabir edilen uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlediği eş zamanlı operasyonda 721 gram eroin, bin 583 tablet extacy, 18 adet suboxone içerikli hap ele geçirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen operasyonda 25 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 2009 yılında üniversiteli Begüm Veral 'ün uyuşturucudan ölümüne neden olduğu iddia edilen Atasev C. ve bir ilaç firmasında müdürlük yapan E. K. da bulunuyor.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekipleri sokak satıcılarına yönelik Bağcılar, Güngören, Esenler, Küçükçekmece ile Trabzon, Antalya, Tekirdağ ve Çorlu'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. 4 ilde tespit edilen mekanlara yapılan operasyonlar polis kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Görüntülerde özel harekat polislerinin sabahın erken saatlerinde evlere operasyon düzenledikleri görülüyor. Narkotik köpeği Lady'nin de eşlik ettiği operasyonda büyük bir ilaç şirketinin İstanbul'daki şube müdürlüğü yaptığı öğrenilen E.K. adlı şahsın da aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlarda gözaltına alınan E.S., A.M.Y. ve M.H.'nin işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 22 kişinin de bugün adliyeye sevk edildiği belirtildi.

Bu arada, yandan şebekenin bir numaralı liderinin N.A ve ikinci liderinin büyük bir ilaç şirketinin İstanbul'daki şube müdürü olan E.K. isimli şahıslar olduğu öğrenildi.

Operasyonda 18 adet suboxone içerikli hap, 721 gram eroin,3 adet hassas terazi, bir silah ve şarjör, 17 adet fişek, 200 gram esrar maddesi, 9 adet uyuşturucu bulaşığı olan poşet, 1583 adet ecstasy tablet ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bin 390 TL, 810 EURO, bin 965 dolar ele geçirildi.

Öte yandan; uyuşturucu kurbanı üniversiteli Begüm Veral'ın ölümünden sorumlu olarak yargılanan ve 10 ay ceza evinde yattıktan sonra serbest kalan Atasev C. de gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber