'Dumansız saha' ekipleri tablet bilgisayarla ihbarları anında değerlendirecek

Yeni getirilen uygulamayla dumansız hava sahası denetim ekipleri tablet bilgisayar kullanacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Böylece ihbar ve şikayetleri anında değerlendirebilecekler. Ayrıca rutin denetimlerin de anlık takibi ve raporlanması sağlanacak. Manisa İl Tütün Kontrol Kurulu, Sağlık Bakanlığı'ndaki yapılanmadan sonra yeni oluşan kurul üyeleriyle ilk toplantısını, Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde yaptı.

Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolu Hakkındaki Kanun'da yapılan değişikliklerin ele alındığı toplantıda sadece sigaranın değil, nargilenin de 18 yaşını doldurmamış kişilere satışına yasak getirildiği bildirildi. Kanunla ayrıca 18 yaşından küçüklere nargile içiren işletmelere ceza uygulanması hükmü getirildiğini belirten İl Tütün Koordinatörü Galip Köroğlu, nargile şişelerinin üzerine özel çerçeve içinde, tütün ürünlerinin zararlarını belirten resimli mesaj ve uyarıların koyulması şartı bulunduğunu söyledi. Sigara ve nargilede belirlenen yasaklara uymayan işletmelere daha önce yazılı uyarı yapıldığı hatırlatan Köroğlu, 6354 sayılı kanun gereği uyarı yapılmaksızın ceza verileceğini, tütün ürünleriyle ilgili izmarit, paket, ağızlık, kâğıt ve benzeri atıkları çevreye atanlara da 50 lira para cezası uygulanacağını kaydetti.

Manisa'da 2009 Kasım ayında dumansız hava sahası denetimlerine başlandığını ve 2012 Ağustos itibariyle 68 bin işletmenin denetlendiğini kaydeden Koordinatör Köroğlu, 5 bin 323 cezai işlem uygulandığını ve 980 bin 471 lira idari para cezası kesildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber